Speeltijd

Za 10 apr 2021 ⋅ 19:00
eindtijd:19:45
schouwburg CC De Schakel

Prijzen

v.a. € 7,00
KaartsoortPrijs
// abonnement // € 14,00
// standaard // € 16,00
// < 26 jaar // € 11,00
// < 13 jaar // € 7,00

Collectief dOFt
Kapottepoppenkoppen

   Voor iedereen vanaf 8 jaar.

--

--
N.a.v. de verstrengde maatregelen om het cornona-virus in te dijken hebben we de voorstelling verplaatst naar deze nieuwe datum. Tickethouders werden op de hoogte gebracht.
--

 

Mama, Papa en Nonkel zijn trots op hun kleine Meid. Tot ze ontdekken dat Meid geen enkel probleem heeft. Dat is pas een probleem! Ze beslissen op zoek te gaan naar het idyllische Ergens, een plaats waar geen problemen bestaan. Maar waar is Ergens?

In hun absurde pogingen om Ergens te bereiken, worstelen de leden van het gezin met onrealistische verwachtingen. Alles loopt verkeerd. De volwassenen geraken uitgeput, uitgeblust, uitgedraaid en worden plots stil. Meid vindt haar roeping en ontdekt wat ze wil ...

Ze kan al rekenen en tekenen
en zwemmen als een vis.
Ze kan al vijf maal twee en twee maal vijf
en beleefd dat ze al is!
Ze kan snel lopen, veters knopen,
kan alleen een brood gaan kopen.
Ze kan zingen, heel hoog springen
en doet zelf de confituurpot open!
Ze kamt haar haren, knipt haar nagels,
poetst haar tanden, wast haar handen
en dat alles zonder klagen.
Je moet het steeds maar één keer vragen!

Kapottepoppenkoppen is flitsend, dynamisch en charmerend. Een wondere voorstelling over volwassen kinderen of kindse volwassenen en over grote mensen met grote wensen. Voor jonge ouders. Voor jongens en meisjes. Voor mannen en vrouwen. Voor de hele jonge en de hele oude. En voor iedereen daar tussenin. Kortom: voor het hele gezin.

Collectief dOFt - uit te spreken als ‘d of t’, met de d van dans en de t van theater - creëert voorstellingen met eigen spellingsregels. Net zoals je je soms afvraagt of een woord geschreven is met een d of een t, kan het publiek twijfelen bij een dOFt- voorstelling over de exacte discipline: is het nu dans of theater? Collectief dOFt is een dynamisch, ambitieus, Leuvens danstheatergezelschap en maakt verrassende en uitdagende voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Wat een heerlijke energie en humor! Wat een spelplezier! Wat een samenspel!  — CC Asse

 

TIP: Benieuwd hoe het is om als kind te mogen meespelen?
Vraag het zelf aan Kaat in het nagesprek met de acteurs.

--
Dans en spel: Jonas Vermeulen, Nele Vermeulen, Piet Van Dycke en kind Kaat Van Eyken - Tekst: Jasper Dreesen - Muziekcompositie: Jonas Vermeulen - Dramaturgie: Marie Peeters - Kostuum: Siska Bouwen - Lichtontwerp en techniek: Daan tytgat (DDT Productions) - Productie: Collectief dOFt

Met steun van: Artforum, 30CC en de Stad Leuven

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

April 2021
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.