Seckou Ouologuem

Seckou Ouologuem

Bart Bogaers

Bart Bogaers

Maartje Geels

Maartje Geels

Speeltijd

Za 30 jan 2021 ⋅ 20:00
eindtijd:22:00
CC De Schakel

Prijzen

v.a. € 11,00
KaartsoortPrijs
// abonnement // € 16,00
// standaard // € 18,00
// < 26 jaar // € 11,00

WinterWoordenNacht 2021

WinterWoordenNacht 2021 wordt volwassen. In de 18de editie van het literair klankenfestival richten we met trots de spotlights op en rond de marges van het literair en muzikaal landschap. Maak kennis met een mix van onbekende, opkomende en gevestigde schrijversnamen en rijp muzikaal talent in diverse zalen van je favoriete cc en de Waregemse Bib.

Onze line-up is nog volop aan het groeien, maar we kunnen toch al een tipje van de sluier lichten:

Tom Lanoye:
Deze romancier, toneelschrijver, dichter, performer en essayist konden we voordien nooit strikken wegens kalenderproblemen. Maar wat zijn we verheugd de schrijver van “Het goddelijke monster” (1997) als headliner te mogen verwelkomen op deze editie.

De “stand up-poëet” van het eerste uur en 1ste Stadsdichter van Antwerpen (2003-2004) kan liets vroeger op de avond met eigen ogen z’n meest recente opvolger aan het werk zien op WWN:

Seckou Ouologuem :
Met de huidige Stadsdichter van Antwerpen blikken we even terug naar de poetry slam-roots van ons festival. We richten ons tegelijk naar de meest actuele, avontuurlijke en maatschappijbetrokken poëzievorm van het moment. Oordeel van de Antwerpse selectiecommissie: “een warme podiumuitstraling, scherpe tong die met veel woordspel en humor dialoog en verbinding opzoekt.”
Seckou maakt deze editie net iets spannender door dj SNS (vaste kompaan van Brihang) mee op het podium te halen. De stem van metropool Antwerpen doorspekt met West-Vlaamse beats … dat gaat wat geven.


Delphine Lecompte en Tom America

Muzikant, componist en kunstenaar Tom America maakt al decennialang muziek bij gesproken woorden. Nu is hij bij Delphine Lecompte aanbeland. Veertien van Delphines grappig monontone voorgedragen gedichten ondersteunt, of liever, interpreteert hij op een geheel eigen manier. In haar poëzie herkent hij een speciale ritmiek die hem toelaten de woorden extra aan te jagen met ritmegitaar of kinderlijk klavierspel, om ze dan weer jazzy te omzwachtelen. De totaalindruk is surrealistisch: Lecompte plaatst huiselijke naast vervreemdende beelden, krast haar ziel uit in onthutsende beeldspraak en America laat die woorden warm én afstandelijk klinken. Een perfect huwelijk.

Fleur Pierets
Kunstenaar, journaliste, activiste en sinds 2019 ook officieel romanschrijfster, Fleur Pierets (1974) schreef met haar debuut Julian een ode aan haar overleden vrouw met wie ze zeven jaar van haar leven doorbracht. Samen begonnen Fleur en Julian aan het nooit voltooide project te trouwen in alle 21 landen waar het homohuwelijk legaal is. Fleur Pierets moest in nauwelijks zes weken afscheid nemen van haar echtgenote Julian. Ze schreef er een boek over, waaruit ze komt voorlezen. We verklappen je alvast de eerste zin: “Mijn favoriete liefdesverhaal is het onze”

Friends Are Magic:
Op een frivole, speelse maar krachtig parodische wijze nemen Jason Dousselaere (Teddiedrum, Violent Husbands) en actrice Eva Binon bekende klanken op de hak en spelen ze tussendoor eigen composities. Ze doen lachen, ontroeren, fronsen, opnieuw lachen, verwonderen en hoe aanstekelijk hun samenspel werkt is al een spektakel op zich. Ondanks de vele podia waar ze inmiddels hun unieke act hebben vertoond, blijft het een charmante eenvoudige constructie: een jongen met een gitaar, een meisje met een pianootje, en lekker naar elkaar toe spelen, meer moet het soms ook niet zijn. Friends Are Magic zijn vooral zélf magisch. Komt dat beleven!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

Januari 2021
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.