Jean Philipse

Jean Philipse

Speeltijd

Do 18 mrt 2021 ⋅ 20:00
schouwburg CC De Schakel

Prijzen

v.a. € 11,00
KaartsoortPrijs
// abonnement // € 14,00
// standaard // € 16,00
// < 26 jaar // € 11,00

Julie Cafmeyer
Bad Woman

Na haar slimme en vermakelijke bekentenisvoorstelling De Therapie in 2019 werpt theatermaker en columniste Julie Cafmeyer zich opnieuw in de diepste krochten van de liefde.

Voor haar openhartige theatersolo put ze uit recente amoureuze en seksuele ervaringen in onder meer Myanmar, Rwanda en Wit-Rusland. Niet gemakkelijk, dat grenzeloos liefhebben: weliswaar is zij voor buitenlandse bedgenoten een begeerlijke vrouw, maar toch vooral een witte vrouw. Dat ontregelt het machtsspel, ontdekt Julie Cafmeyer. Plotseling is ze niet ondergeschikt aan de seksuele moraal van Europese mannen, maar levert haar westerse witheid verwarrende privileges op. Een feest of een bron van schaamte? Julie’s stijl laat zich omschrijven als atypische stand-up comedy, met een aangename zucht naar het onderzoeken van ongemakkelijke situaties. Wrang, rauw en poëtisch.

Julie Cafmeyer (°1987) studeerde in 2015 af aan de Toneelschool Maastricht als regisseur. Vandaag schrijft ze en maakt theater. In haar theaterwerk combineert ze autobiografische elementen met een transparante speelstijl. Daarbij probeert ze altijd op interactieve manier een intensere band op te bouwen met haar publiek. Cafmeyer krijgt steeds meer ruimte in de klassieke media. Ze schrijft momenteel columns voor De Morgen, is te horen op Radio 1 en was te zien in het laatste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Waar aanvankelijk veel aandacht ging naar haar bewogen liefdesleven, bestrijkt Cafmeyer ondertussen in haar columns en interventies een heel wat breder palet aan onderwerpen.

Cafmeyer sloeg gensters met haar openhartige debuut De Therapie en doet dat nu met haar even openhartige maar veel zorgvuldiger geschreven, beter gecomponeerde, kleurrijker gespeelde en steviger gestoffeerde voorstelling Bad Woman. — Els Van Steenberghe, Knack****

--
Van en met: Julie Cafmeyer - Bewegingscoach: Lisi Estaras - Outside eye: Quirine Racké, Helena Muskens, Yousra Benfquih, Hélène Christelle Munganyende, Sara Vanderieck, Peter Morrens, Pol Heyvaert en Daan Bauwens - Mental coaching: Johan Vossen - Productie: Wildlife Protection vzw in coproductie met De Brakke Grond en De Studio

Met steun van de Vlaamse Overheid, Fonds Podiumkunsten, Campo, Boulevard Festival en deBuren
Met extra dank aan Benny Claessens

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

Maart 2021
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.