Heloisa Bortz

Heloisa Bortz

Speeltijd

Di 11 mei 2021 ⋅ 20:00
Stadsschouwburg Brugge

Prijzen

€ 25,00
KaartsoortPrijs
// abonnement // € 25,00
// standaard // € 25,00
// < 26 jaar // € 25,00

Milo Rau & NTGent
Antigone in Amazonië

Inleiding om 19.30u

Nadat Milo Rau en zijn team afreisden naar de voormalige hoofdstad van de Islamitische Staat voor hun versie van Orestes in Mosul, begeven ze zich deze keer in het dichte oerwoud van de staat Pará in Brazilië. Of er straks nog veel overblijft van deze wereldlong is nog zeer de vraag. Ondertussen lijken de bossen voortdurend te branden door de uitbreidende monocultuur van soyateelt, terwijl het kapitalisme de rest van de natuur verslindt.

Samen met inheemse mensen, activisten en acteurs uit Brazilië en Europa, wil Milo Rau deze klassieke Griekse tragedie hertalen tot een politieke Antigone voor de eenentwintigste eeuw. Zij krijgen hiervoor de steun van de Movimento dos Trabalhadores Sem Terra (MST), ’s werelds grootste organisatie van ‘landlozen’. Hun inbreng zorgt voor een allegorisch stuk over de gewelddadige vernietiging en ontheemding door het moderne staatsapparaat, die privébezit belangrijker acht dan het traditionele recht op land.

De inheemse actrice Kay Sara vertolkt de rol van Antigone. Het koor bestaat uit overlevenden van het grootste bloedbad dat de politie aanrichtte tegen landloze boeren. Antigone in Amazonië betekent meteen ook het sluitstuk van Milo Raus ‘Trilogie van Klassieke Mythen’ en ons theaterseizoen.

Over Milo Rau:
Milo Rau is sinds 2018/19 de artistiek directeur van NTGent. In zijn producties mixt hij realiteit en fictie, amateurs en professionele acteurs. Voor Lam Gods, de voorstelling waarmee hij zijn eerste seizoen bij NTGent opende, bracht hij vijftig Gentenaars samen op het podium voor een re-enactment van het befaamde paneel van de gebroeders van Eyck.

Rau maakte meer dan 50 theaterstukken, films, boeken en events. Zijn producties waren te zien op alle belangrijke internationale festivals en in meer dan dertig landen. Hij viel verschillende keren in de prijzen. In 2018 ontving hij nog de European Theatre Prize.
 

I.k.v.

 

--
Concept en regie: Milo Rau - Met: Kay Sara, Zé Celso, Maria das Graças Silva Zonta, Arne De Tremerie e.a. - Video: Moritz von Dungern, Fernando Nogari

In samenwerking met: International Institute of Political Murder (IIPM) & Movimento dos Trabalhadores Sem Terra (MST)
Met de steun van: COINCIDENCIA - Kulturaustausch Schweiz - Südamerika, Pro Helvetia, Kulturstiftung des Bundes & Goethe Institut São Paulo

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

Mei 2021
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.