Geweest

Zaterdag 22 apr 2017 om 07:32

Bouwen aan het nieuwe Luik: daguitstap
Gids Korei

De bijnaam ‘vurige stede’ heeft Luik te danken aan de staalnijverheid, glas en wapenindustrie. Alhoewel de vlammen van de hoogovens stilaan uitdoven, ontpopt Luik zich als kunststad en is de revitalisatie van het stadcentrum duidelijk ingezet.

Het oude patrimonium wordt op een weloverwogen manier gerenoveerd: Cour Saint-Antoine aan de rue Hors-Château is aangepakt door architect Charles Vandenhove en het Hôtel Desoër de Solières aan de rue Haute-Sauvenière door het architectenbureau Philippe Greisch. Aan het Musée de la Vie Wallonne is een volledige vleugel in glas uitgevoerd. Het Operagebouw kreeg een uitbreiding bovenop het dak en ziet er aan de buitenkant als een houten box uit. Maar de grootste attractie is het HST-station van Spaanse architect Santiago Calatrava. Een masterplan verbindt het nieuwe station met een voetgangersboulevard tot aan de Maas met het park La Boverie en de site ‘Médiacité’, een ontwerp van architect-designer Ron Arad dat verrees op het terrein van de oude staalfabriek Longdoz.

‘La Cité Miroir’, gevestigd op de oude site van de baden en thermen van La Sauvenière, kon dankzij grote renovatiewerken worden behouden. Uit alle verbouwingen is een plek ontstaan voor ontmoetingen, debatten, ontdekkingen en creaties.

Een kennismaking langs herbestemming en hedendaagse architectuur.

za 22 april
07:32-20:26 (trein in het station van Waregem)
gids van Korei vzw
€ 50 (treinticket, gids, entrees); vrije lunch

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Kalender

April 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.