Geweest

Zaterdag 4 feb 2017 om 19:45

WinterWoordenNacht 2017

Op zaterdag 4 februari 2017 verovert WinterWoordenNacht opnieuw jouw winterhart. Een fijn festival waarbij je vanuit een lekkere knusse zetel kan genieten van knappe muziek, intrigerende teksten, beeld en videokunst.

TEKST

Lize Spit heeft meteen een bestseller beet met Het Smelt, en wint de Bronzen Uil 2016 voor beste Nederlandstalig debuut. Vanaf de eerste bladzijde grijpt Lize de lezer bij de strot, om die 480 pagina’s lang niet los te laten. Genadeloos maar liefdevol: Het Smelt is een roman die je verslagen achterlaat. 

Christophe Vekeman, de schrijver met de kuif, schudt vlotjes romans, gedichten en verhalen uit z'n mouw, maar voelt zich ook op een podium kiplekker. Vekeman is een veelschrijver en belangrijk vertegenwoordiger van zijn generatie in de Vlaamse letteren.
Heleen Debruyne weet met haar debuut De plantrekkers een complete mensensoort in één scherpe karakterisering neer te zetten. Scherp, grappig, raak. Daarnaast onderzoekt ze graag vleselijkheden in Vuile Lakens, een podcast over seks en lichaam.

Peter Mangel Schots is polyvalent tekstschrijver, vertaler, journalist, copywriter en tv-redacteur. We zijn er nog allemaal is zijn langverwachte debuutbundel. In een bruisende taal met treffende beelden dicht hij zowel over de grote gebeurtenissen uit de geschiedenis als de kleine voorvallen van elke dag.

MUZIEK

Maurits Pauwels (Mauro) is onze headliner van de avond! Onder het alter ego Maurits Pauwels werkte Mauro Pawlowski de afgelopen jaren naarstig aan een Nederlandstalig repertoire. Mauro in het Nederlands, dat is even wennen, maar zijn eerste begeesterend Nederlandstalige album Afscheid in kloten wordt ongetwijfeld jouw huisvriend voor de winterse dagen.

Marta Rosa staat voor bitterzoete jazzpop. In haar debuutalbum Invertebrates komen verschillende invloeden samen, van traditionele tot experimentele jazz, van rijke melodische zanglijnen tot alternatieve rock en elektrische sounds.

Willem Ardui is er voor de fans van poëtische fluisterpop en dat in de moerstaal. Hiermee bevestigt Ardui dat Nederlandstalige lyrics terug zijn van weggeweest. Met zijn eerste solosingle Morse kan hij z’n hiphop-achtergrond ook niet echt verstoppen.

Waregemnaar Dries Warlop komt vinyl plaatjes draaien in de knusse centrale ruimte van Winterwoordennacht. Dries is het brein achter Studio 45.

FILM

De jonge Gentse videast Sjoerd Tanghe maakt een fijne selectie voor ons van jonge bedreven filmtalenten en hun kortfilms.

 

Praktisch

Zaterdag 4 februari 2017 om 19.45u.
Oblatenauditorium Stedelijke Kunstacademie, Olmstraat 25, 8790 Waregem

REACTIES


5 reacties

Reactie plaatsen

 • sterren

  Nick Lambrecht
  89 weken geleden

  We kunnen spijtig genoeg niet afkomen vanavond. 2 tickets te koop: 0486830890

 • sterren

  Jozefien Eggermont
  89 weken geleden

  Voor vanavond nog drie tickets voor Winterwoordennacht te koop. Wie ze alle drie samen koopt, krijgt een voordeelprijsje. Laat maar weten via 0475 80 33 37. Dankjewel!

 • sterren

  Miek Vandamme
  89 weken geleden

  Mail me: miekvandamme@gmail.com of bel me: 0474759524

 • sterren

  Miek Vandamme
  89 weken geleden

  Graag! Wanneer kan ik ze komen oppikken?

 • sterren

  Lieve Vanhoutte-Waregem
  89 weken geleden

  Ik kan heb 2 tickets à €10 te koop voor Winterwoordennacht 2017. Iemand interesse ?

REACTIE PLAATSEN

Kalender

Februari 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.