Geweest

Donderdag 19 okt 2017 om 14:30

Yuko
Cher Ami

School & Schakel
5+6 secundair | € 7

Deze perfecte combinatie van live rockmuziek, schitterende animatie en een brok geschiedenis grijpt je naar de keel en brengt de gruwel van WOI even heel dichtbij.

Je staat er niet bij stil, maar er vochten ook dieren mee tijdens de Eerste Wereldoorlog. Cher Ami is gebaseerd op de absurde maar waargebeurde verhalen van drie iconische dieren die aan de frontlinie in de Westhoek terechtkwamen. De Zuid-Afrikaanse baviaan Jacky, de Amerikaanse hond Stubby en de Duitse olifant Jenny inspireerden drie animatiefilmmakers en muziekband Yuko om een voorstelling te maken, naar analogie met de stille films met bijbehorende livemuziek van een eeuw geleden.

De indringende muziek van Yuko (band met Kristof Deneijs, Brecht Plasschaert, Thomas Mortier, David Broeders) brengt de geanimeerde tekeningen van tekenaars Ivan Adriaenssens, Roman Klochkov en Gustavo Garcia vloeiend tot leven. Jacky, Stubby en Jenny spelen de hoofdrollen en worden als vermenselijkte 'oorlogshelden' geëerd. Ook de titel verwijst naar een beestige oorlogsheld: een duif die in oktober 1918 een groep ingesloten soldaten wist te redden.

Cher Ami biedt je een bizarre en beklijvende film- en muziekervaring. Van de beelden is ook een graphic novel gemaakt, met bijhorende plaat/cd. 

 Heel eenvoudige middelen toveren een knutselwerk om tot een staaltje van hoogstaande poëzie en humorvolle fantasie. — Rue Du Théâtre

Download hier het persdossier.

Muziek: Yuko (Kristof Deneijs, Brecht Plasschaert, Thomas Mortier & David Broeders)
Animatie: Ivan Adriaenssens, Roman Klochkov & Gustavo Garcia
Productie: De Commerce

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Kalender

Oktober 2017
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.