Nicolas Marichal

Nicolas Marichal

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Kurt van der Elst

Geweest

Vrijdag 20 okt 2017 om 20:00

Theater Antigone
Nachtasiel

inleiding door Jos Verbist om 19:30

Na de gesmaakte passage van OEPS vorig seizoen verwelkomen we Theater Antigone graag opnieuw. Met Nachtasiel brengt ons favoriete Kortrijkse theatergezelschap een scherp en sociaal repertoirestuk, met een grote cast.

Nachtasiel is een moderne bewerking van Maxim Gorki's repertoirestuk Na Dje (1902), wat letterlijk 'op de bodem' betekent. Met een diep mededogen portretteerde Gorki de verschoppelingen, outcasts, zwervers en asocialen in een bijzonder tegendraads toneelstuk dat toont hoe de verworpenen der aarde zich een weg proberen te banen in de onderbuik van een grootstad.

Nu, zo’n 115 jaar later, kent onze maatschappij nog steeds verschoppelingen. Regisseur Raven Ruëll wil begrijpen wat armoede doet met een mens, en voert het repertoirestuk op als een intens sociaal drama. In de handen van Theater Antigone wordt Nachtasiel (opnieuw) een vlammende aanklacht tegen de vernietigende gevolgen van de neoliberale pletwals.

Op scène staan maar liefst 14 acteurs en actrices, zowel Nederlandstalige als Franstalige, grote namen en studenten. Met onder meer Tania Van der Sanden, David Dermez, Jos Verbist, Sophie Warnant en Benjamin Opdebeeck.*

*Eind juni liet Theater Antigone ons weten dat Dominique Van Malder en Gorges Ocloo door andere projecten jammer genoeg afgehaakt hebben voor Nachtasiel. De credits zijn dus een beetje gewijzigd, zie hieronder.

Productie: Theater Antigone & Théâtre National de Bruxelles
Tekst: Maxim Gorki
Regie: Raven Ruëll
Spel: Soufiane Chilah, David Dermez, Eléna Doratiotto, Anthony Foladore, Thijs Lambert, Peter Monsaert, Benjamin Op de Beeck, Laura Sépul, Valentina Toth, Tania Van der Sanden, Jos Verbist, Sophie Warnant, en Fiona Willemaers
Dramaturgie en tekstbewerking: Tom Dupont
Beeld: Peter Monsaert
Scenografie: Giovani Vanhoenacker
Geluidsontwerp:Niels Vanherpe

Reacties


1 reactie

Reactie plaatsen

  • sterren

    Deslee
    62 weken geleden

    Voor deze voorstelling heb ik één kaart (15 Euro) over die we aankochten bij abonnement. Bel ; 0472/921839

REACTIE PLAATSEN

Kalender

Oktober 2017
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.