Mauriki

Mauriki

Geweest

Donderdag 16 nov 2017 om 20:15

Kris Verdonck / A Two Dogs Company
Conversations

@ NEXT-festival, Kortrijkse Schouwburg

Kris Verdonck (1974) studeerde beeldende kunsten, architectuur en theater. Zijn werk schippert tussen beeldende kunst, theater, dans en architectuur; het kruipt onder je huid, vraagt iets van je en laat je nooit onberoerd. De voorstellingen van Kris Verdonck zijn niet onder één noemer te plaatsen en intrigeren door middel van een ijzersterke beeldtaal en dromerig universum. 

Wat te doen met het einde in zicht?

In Conversations (at the end of the world) bevinden vijf figuren zich in een lege theaterruimte, met enkel hun lichaam en de tijd die hen rest. Als een portret van de moderne mens die wacht op de onvermijdelijke catastrofe. Verveling, paniek, lethargie, onzin en absurdisme zijn hun reacties, face à la mort. Ze praten met elkaar, spelen een spel, doen een dansje en luisteren naar muziek. Ze zijn in shock, maar toch te begrijpen wat er in de wereld gebeurt.

Verdonck laat zich inspireren door teksten van de Russische Daniil Charms, aangevuld met werk van tijdgenoten, waanzinnige profeten en tweets uit oorlogsgebieden. De voorstelling wordt gespeeld door topacteurs José Kuijpers, Jan Steen, Johan Leysen, Jeroen Van der Ven en pianist Marino Formenti.

 Kris Verdonck brengt de tijd waarin we leven in al zijn schoonheid en lelijkheid op het podium. Een mengeling van technologie, taal en betekenis met het ambacht van de kunsten. — Piet Menu

 

Concept en regie: Kris Verdonck
Dramaturgie: Kristof Van Baarle
Assistent dramaturgie: Charlotte De Somviele
Performer: Jan Steen, Johan Leysen, Jeroen Van Der Ven, Marino Formenti, José Kuipers
Productie: A Two Dogs Company
Coproductie: Kaaitheater (BE), Het Zuidelijk Toneel (NL), Rotterdamse Schouwburg (NL), ondersteund door de Fondation d'entreprise Hermès in het kader van het New Settings programma (FR)
Met de steun van: European Commission: Imagine 2020 ‘Art & Climate Change', de Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie

REACTIES

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Kalender

November 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.