Eric Van Nieuwland

Eric Van Nieuwland

Marcos Budiño

Marcos Budiño

Geweest

Zondag 22 apr 2018 om 20:00

Xabier Diaz & Adufeiras de Salitre
concert

Elf hemelse vrouwenstemmen – het Spaanse Scala zeg maar – brengen met violist, accordeonist en zanger-doedelzakspeler prachtige ritmische liederen uit Galicië. Kippenvel!

Tamboerijnen en adufes (traditionele vierkante tambourijntjes van Moorse origine die men gebruikte in Portugal) zijn de perfecte aanvulling op de copla (een Spaanse dichtvorm). De poëet Ramon Cabanillas sprak erover als de trots van het Galicische lyrische gedicht.

Xabier Diaz’ nieuw werk gecombineerd met Adufeiras de Salitre (een team bestaande uit een percussionist en een traditionele band met elf vrouwen) houden samen de traditie vast. Verwacht je naast muziek ook aan dans en aturuxo (een soort Galicische folklore). Samen met Gutier Alvarez (draailier en viool) en Javier Alvares (accordeon) ontstaat er een nieuw project dat de theaters en festivals over de hele wereld doorkruist. Nu is Waregem aan de beurt.

Bescheiden en krachtig tegelijkertijd!

 

Xabier Díaz (percussion, gaita, vocals)
Javier Álvarez (accordion)
Gutier Álvarez (violin,hurdy-gurdy)
Cristina Pico, Patricia Gamallo, Montserrat García, Iria Penabad, Noemi Basanta, María Teresa López, Lidis Sanmartín, Beatriz Mariño, Mariña Caetana García, Carolina Vázquez, Gisela Sanmartín (percussion, vocals)

REACTIES

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Kalender

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.