NUNC

NUNC

Geweest

Vrijdag 27 apr 2018 om 20:00

Toneelgroep NUNC
Elk Alleen

inleiding om 19:30

Met de spectaculaire trilogie Het Geslacht Borgia zorgde NUNC twee seizoenen geleden al voor knetterend toneel in de plooien van de geschiedenis. Voor Elk Alleen duikt auteur Benjamin Van Tourhout in de archieven van de Franse Revolutie op zoek naar de gelijkenissen tussen toen en nu. Wat blijkt: er is weinig veranderd.

1789 lijkt verdacht veel op 2018 waarin de luidste schreeuwers vechten tegen de stille dromers; waar kinderen hun weg zoeken in het kluwen van meningen; waar ouders op zoek gaan naar een betere wereld. Net als toen komen mensen op straat, zijn er terreuraanslagen en schreeuwen populisten om aandacht.

Als toeschouwer kom je terecht bij figuren als Marie-Antoinette, Lodewijk XVI en Robespierre. Zij verdedigen elk vanuit hun eigen standpunt hun gelijk en gaan op zoek naar medestanders. Ze schuwen geen middel om jou te overtuigen: van fake news tot alternative facts, van populisme tot emotionele bekentenissen.

Elke bezoeker ontmoet andere personages op onverwachte plaatsen in De Schakel en aanhoort hun versie van de geschiedenis. Nadien verzamelen we in de schouwburg voor het hele verhaal. Spannend hoe zo’n verloop jouw visie op de voorstelling zal beïnvloeden.

Elk Alleen is een tof theaterexperiment, waarin je verhouding tot de personages en het verhaal op de proef wordt gesteld. Wie heeft het gelijk aan zijn kant? Wie spreekt de waarheid en wie gelooft die mensen nog?

 

Spel: Leen Roels, Leen De Veirman, Benjamin Van Tourhout, Matthias Van den Brul, Lynn Van Den Broeck, e.a.
Tekst: Benjamin Van Tourhout
Muziek: Brent Vanneste (Steak Number Eight)

REACTIES

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Kalender

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.