Geweest

Zaterdag 24 mrt 2018 om 19:00

Max Last wordt vervangen door Hoge Fronten
Een kat een kat wordt vervangen door Niet vergeten

  (7+)

De tournee van 'Een kat een kat' werd door Max Last geannuleerd. Met je ticket van 'Een kat een kat' kan je automatisch binnen bij de nieuwe voorstelling ‘Niet vergeten!’ van Hoge Fronten.

Niet vergeten gaat over kostbare herinneringen én dingen die je liever vergeet.
Op een koptelefoon klinkt een stem die jou aanspreekt. Ze spoort je aan om mee te zoeken, te voelen, te ruiken of te onthouden.
Om een herinnering niet te laten vervliegen, moet je die regelmatig tevoorschijn halen en oppoetsen.

Daarom zitten oude mensen vaak herinneringen omhoog te halen. Ze hebben er veel. Als je zeven bent heb je er veel minder. In je hoofd heeft de kast voor de herinneringen nog veel lege laatjes. En de laatjes van je eerste jaren, daar zit al haast niks meer in. Die laatjes zaten niet goed dicht. Wat erin zat is er weer uit gevlogen. Dat krijg je met hersenen die nog maar net zijn begonnen.

Maar waarom herinnert de een zich hetzelfde zo anders dan de ander? Is onze verbeelding ermee aan de haal gegaan om er mooiere kleuren en verrassender vormen op aan te brengen? En hoe zou het zijn als we ons die eerste levensjaren wel zouden herinneren? De eerste kennismaking met licht, met het wereldje om je heen waarin je de grote mensen niet kon verstaan. Je eerste hap lucht. De enorme gezichten die boven je wieg hingen. De geur van je moeder en van grote-mensenadem.

In Niet vergeten delven we herinneringen op, met alles wat we kunnen gebruiken en maken zo een familievoorstelling om niet meer te vergeten. De voorstelling is opgevat als een theatraal luisterboek. Joke Van Leeuwen vertelt het verhaal dat het publiek hoort via een koptelefoon, terwijl de acteurs op de scène spelen. Het publiek kijkt, luistert én krijgt ook nog een voeldoosje mee bij het binnengaan.

EXTRA's: Na afloop van de voorstelling kan men een herinnering adopteren. In de foyer staat een automaat waar herinneringen in bewaard worden. Joke van Leeuwen schrijft voor deze automaat korte verhalen die mee naar huis genomen mogen worden.

 

 

 

Regie: Lieke Benders
Tekst: Joke van Leeuwen
Spel: Marie Groothof en Ad van Iersel
Geluidsontwerp: Jolle Roelofs
Dramaturgie: Peter Anthonissen
Vormgeving: Roos Veenkamp
Kostuumontwerp: Jorine van Beek

REACTIES

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Kalender

Maart 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.