Tine Hens

Tine Hens

Tom Domen (l.)

Tom Domen (l.)

Sep Verboom

Sep Verboom

Jan Cappelle

Jan Cappelle

Geweest

Dinsdag 17 okt 2017 om 20:00

Tine Hens, Tom Domen, Sep Verboom & Jan Cappelle
TALKS

Tijdens onze TALKS geven we het woord aan interessante sprekers die EEUWIG GOED dagelijks in de praktijk omzetten en hun ervaringen met ons komen delen. Een moderator rijgt alle nieuwe inzichten netjes aan elkaar.

We wisten alvast onderstaande (indrukwekkende) line-up samen te stellen, een avond voor ondernemers, consumenten en nieuwsgierigen die EEUWIG GOED een kans willen geven.

TALKS kadert in ons najaarsprogramma EEUWIG GOED, over duurzaamheid en onze toekomst.

Tine Hens is historica en werkte als zelfstandig journalist voor onder andere De Standaard, Humo en Knack. In 2015 publiceerde ze Het klein verzet (Epo, 2015), een boek waarin ze op zoek ging naar mensen die in hun eigen wijk of stad, of met hun eigen bedrijf bewijzen dat een andere, sociaalecologische economie mogelijk is.

Tom Domen is Long Term Innovation Manager bij Ecover en heeft er zijn missie van gemaakt om het gebruik van nieuw vervaardigd plastic volledig te bannen. Hij vertelt ons hoe o.a. het achtergelaten plasticafval vanop de stranden in Rio na de Olympische spelen een nieuw leven kreeg in een exclusieve flessenreeks. Aan dergelijke innovaties zijn er heel wat technische uitdagingen verbonden want de omvorming van afval tot een duurzaam, bruikbaar mooi product is niet zo gemakkelijk als je zou denken.

Sep Verboom Met het label LIVABLE, werkt ontwerper Sep Verboom (° 1990, te Gent) samen met traditionele gemeenschappen in de Filippijnen, Indonesië en Brazilië. Samen met lokale mensen creëert Verboom projecten waarin handwerk, maatschappelijke betrokkenheid, design en menselijk contact organisch samenvloeien. Aangezien deze gemeenschappen vaak geen professionele structuren hebben, is het uiteindelijke product steeds uniek. Prachtige voorbeelden zijn het FAN-project (2014) in de Filippijnen 'Cebu City, waarvoor hij de metalen structuur van hergebruikte fans combineerde met nieuw gemaakte rotanstructuren resulterend in een lampencollectie en het Caro Barro-project (2016) in de Braziliaanse Vale do Jequitinhonha , waar hij keramische vazen gemaakt heeft die traditionele lokale technieken combineren met een eigentijds ontwerp. Stap voor stap integreert Verboom deze kennis ook in industrieën zoals de Belgische bedrijven Vincent Sheppard, voor wie hij de Aya-collectie lanceerde, en Papilio voor wie hij de ROPE rug heeft ontworpen. Zo wil hij zijn einddoel realiseren: een sociale, ecologische en kwalitatieve revolutie van de traditionele industrieën..

Jan Cappelle houdt zich als professor aan de KU Leuven dagelijks bezig met duurzame energie in al zijn facetten. In tal van publicaties en onderzoeken gaat hij op zoek hoe we tot een ecologisch verantwoorde energieconsumptie kunnen komen. Van hernieuwbare energie-opwekking over elektrische mobiliteit naar een rationeler energiegebruik en de gevolgen voor bos, lucht en water en dat is nog maar het topje van de (smeltende) ijsberg.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

Oktober 2017
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.