Geweest

Zaterdag 26 jan 2019 om 20:00

Wannes Cappelle, Broeder Dieleman, Frank Grappenhauser, Zandland, Herman Brusselmans, e.a.
Winter Woorden Nacht

In 2019 wordt CC De Schakel de nieuwe uitvalsbasis van Winterwoordennacht. Onze schouwburg, club en foyer vormen samen met 3 locaties in de Waregemse Bib het decor voor dit fijne klankenfestival. Ontdek gevestigde waarden en jonge talenten uit de literatuur- en muziekwereld in verschillende zalen.

Download hier de volledige line-up.

Muzikanten Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en Broeder Dieleman sloegen in 2017 de handen in elkaar voor GrensGeluid. Een project waarin een Vlaamse en Nederlandse muzikant elkaar uitdagen en samen werken aan grensoverschrijdend werk. Samen met cellist Frans Grapperhaus stellen ze live hun nieuw album voor.

Moeten we Herman Brusselmans nog voorstellen? Brusselmans vormde samen met Tom Lanoye en Kristien Hemmerechts een nieuwe lichting in de Vlaamse literatuur die begin jaren tachtig opkwam. Zijn werk wordt gekenmerkt door een hoog autobiografisch gehalte en drank, seks en verveling zijn terugkerende thema’s.

Joost Vandecasteele zijn laatste werk ‘Bella’ ontstond als een luidop voor te lezen boek. Joost wou hiermee de literatuur weer spannend maken. Tussen literatuur en humor in en met bakken fantasie laat het verhaal ons kennis maken met pillen om egoïsme op te wekken, veel te beleefde ruimtewezens en een pas ontdekte god met een lispel.

Peter Verhelst kan na meer dan 20 jaar schrijverschap terugblikken op een indrukwekkend oeuvre. Romans, kinderboeken, poëziebundels en theaterteksten, bijna niks is hem vreemd. Zijn laatste roman ‘Voor het vergeten’ die hij schreef na het onverwacht overlijden van zijn moeder, wordt terecht door vriend en vijand bewierookt.

Sanne Huysmans (1988) studeerde politieke wetenschappen en later filosofie. Haar debuut ‘Rafelen’ werd bekroond met de publieksprijs van de Confituur Boekhandels en werd genomineerd voor de Cutting Edge Awards. Rafelen is een opmerkelijk en merkwaardig boek. Met de openingszin – ‘Het is hier stil’ – tuimel je genadeloos achterover in de gedachtenwereld van Clara Badisco, een even eigenaardige als boeiende vrouw die net is verlaten door haar geliefde.

Wat gebeurt er wanneer je opwindende jazz combineert met mijmerende Nederlandse teksten? Dat dachten vijf muzikanten uit verschillende windrichtingen en Zandland was geboren. Het gloednieuwe jazzcollectief bundelt zwoele melancholische melodieën met poëtische welgekozen teksten van Niels Boutsen (Stoomboot).

Paul Baeten Gronda (1981) is een Vlaamse schrijver en columnist bij Focus Knack en De Morgen. In 2006 zet hij zijn eerste stappen in de wereld van Woestijnvis. In 2015 komt Gronda’s vijfde boek ‘Wanderland’ uit. Het is zijn meest persoonlijke boek tot nu toe. Hij schreef samen met Tom Lenaerts een fictiereeks ‘Over Water’ voor Eén dat in het najaar 2018 op TV te zien is.

De zussen Nelle en Dienne van Lili Grace ken je van hun deelname aan Humo’s Rock Rally. Na een periode van radiostilte, staan de zussen er opnieuw met Dreamlover en deden ze voorprogramma’s voor onder meer Trentemøller, CocoRosie, Nils Frahm, My Baby en eind 2016, Bazart. Een donkere pophit met unieke dubbele zanglijnen gecombineerd met strijkers en beats. Op WWN laten ze je proeven van hun nieuwe plaat.

Okkupeerder is een Gents hiphop collectief ontstaan rond drummer Jan Heirman. Het collectief gelooft in een organische aanpak van grooves en ritmes in combinatie van invloeden die ver buiten de oevers van de hiphop treden.

Stamp een dichter – op de Zuidboulevard schitteren namen van auteurs en dichters. Jouw voeten stampen hun teksten tot leven.

Serendipity Sound System – we sluiten WWN af met warme plaatjes onze foyer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

Januari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.