Geweest

Donderdag 24 jan 2019 om 10:30

HET KWARTIER en fABULEUS
1+2 SO / Het puin van Eden

School & Schakel

1 + 2 secundair | € 6

"Eén van de vele voordelen van de berg is dat je hier veilig bent."

Martha en Lukas komen dagelijks samen op een heuvel, ‘hun heuvel’, om hun verbeelding de vrije loop te laten. Aan hun vriendschap komt een einde wanneer Lukas naar het middelbaar gaat en nieuwe vrienden krijgt. In die nieuwe wereld is geen plaats voor spelen. En dus ook niet voor Martha. Achttien jaar later kijken ze elkaar ongewild weer in de ogen. Er ontstaat een onhandige pingpong tussen nu en het verleden.

Het puin van Eden is een herkenbare theaterproductie voor jonge tieners over opgroeien, schitterend vertolkt door Wanda Eyckerman en Arend Pinoy. Over hoe anderen je veranderen. Over de grenzen van fantasie. En de vervaldatum van vriendschap.

Het puin van Eden licht op een subtiele manier uit wat ons allemaal overkomt en ieders opgroeien tekent: het verlies van spel, van fantasie. — De Morgen

 

Download hier de lesmap.

 

Tekst& regieFreek MariënCarl von WinckelmannSpelWanda Eyckerman Arend PinoyDecor & licht Timme Afschrift Muziek Ruben Nachtergaele Kostuums Nikè Moens Dramaturgie Peter AnthonissenRuth Mariën Productieleiding Kathleen Vogelaers Techniek Seppe Janssens Coproductie Het Kwartier & fABULEUS met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaams Fonds voor de Letteren, de stad Leuven &CC Mechelen met dank aan ARSENAAL/LAZARUS

RECENSIES

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Kalender

Januari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.