Ellen Tubantia

Ellen Tubantia

Ellen Tubantia

Ellen Tubantia

Geweest

Dinsdag 5 feb 2019 om 14:00

Toneelschap Beumer en Drost
5+6 LO / Maquette

School & Schakel

5 + 6 lager | € 5

Een theaterthriller op schaal

 

De Staat roept mensen op om zich letterlijk te laten decimeren om de ecologische voetsporen te minimaliseren. Daarmee kan de wereld gered worden van vervuiling en klimaatproblemen. Zij die zich niet laten verkleinen, worden opgeroepen om mini-mensen in huis te nemen. Maar zijn deze mensen vrijwillig verkleind?

 

In ‘Maquette’ zien we het extreem milieubewuste echtpaar, Eduard en Willemijn, in hun zeer ecologisch verantwoorde huis. Eduard overtuigt zijn vrouw ervan dat het goed en heel belangrijk is om verkleinde mensen in hun huis op te nemen. Deze mini-mensen offeren zich immers op voor een betere, schonere wereld. Kleine mensen eten minder, verbruiken minder zuurstof en produceren minder afval. De files worden kleiner en de ruimte voor natuur wordt groter.

Een maquettehuis, met een complete inrichting, wordt al gauw als bouwpakket bij hen bezorgd. Het mini-echtpaar Joke en Addie kan zijn intrek nemen. De twee echtparen verschillen als dag en nacht van elkaar. Joke en Addie zijn bijvoorbeeld vrij onverschillig als het om het milieuvraagstuk gaat. Niettemin ontstaat er een aantrekkingskracht tussen de grote man en de kleine vrouw en de kleine man en de grote vrouw.

 

Beumer & Drost gebruikt theater en film om de wereld te redden. Komt dat zien! Duik in de spannende microwereld in beeld en geluid van Maquette. Een wereld die misschien beter verborgen had kunnen blijven.

In de bekende traditie van 'Ingeblikt', 'Dick Bos' en 'Ganzenbord' worden ook nu theater en film met elkaar verbonden tot een hechte visuele gebeurtenis. Filmische inkijken in de verschillende huisjes en virtuoos spelplezier op het theater zorgen voor een unieke beleving.

 

Download hier de lesmap.
Daarin vind je: Achtergronden en informatie over MAQUETTE en een instructie voor de leerkracht bij de ‘Plug & Play’-film.

De 'Plug & Play’-film voor MAQUETTE kan je opvragen bij Afke Pricker via info@beumerendrost.nl.
Het is een film die op het digibord, op een pc, of op een televisiescherm vertoond kan worden in de klas. In de film worden opdrachten gegeven die klassikaal of individueel gemaakt kunnen worden.
 

pel: Peter Drost en Hymke de Vries
Regie: Michael Helmerhorst
Zakelijke en productieleiding: Géraldine Verhoeven
PR & Marketing, educatie: Afke Pricker

RECENSIES

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Kalender

Februari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.