Speeltijd

Di 5 feb 2019 ⋅ 14:00
schouwburg

Prijzen

School & Schakel

Toneelschap Beumer en Drost
5+6 LO / Maquette

School & Schakel

5 + 6 lager | € 5

Een theaterthriller op schaal

Het echtpaar Petit bouwt kleine huisjes. Maquettes. Maar déze maquettes zullen echt bewoond worden. Ze zijn onderdeel van een nog te bouwen mini-woonwijk. Een echte wijk voor levende kleine mensen. Voor mensen die niet altijd klein waren. Mensen die ooit een leven leidden zoals jij en ik. Totdat ze zich moesten melden om ‘verkleind’ te worden. Gedecimeerd. Letterlijk!

Het echtpaar Petit raakt betrokken bij het geheime project van de Dienst die problemen als overbevolking en milieuschade een halt moet toeroepen. Kleine mensen eten tenslotte minder en verbruiken minder.

Maar wie wordt verkleind en wie niet? Daar was de Dienst snel uit. Werklozen, onaangepasten, school niet afgemaakt hebbenden, muf ruikenden; allemaal worden ze opgeroepen en…..verkleind. Voor milieu en moederland. ‘Kleine mensen, grote voordelen’ is de leus. Maar hebben kleine mensen ook kleine problemen? Kleine verlangens en kleine gedachten? Reken daar maar niet op.

Beumer & Drost gebruikt theater en film om de wereld te redden. Komt dat zien! Duik in de spannende microwereld in beeld en geluid van Maquette. Een wereld die misschien beter verborgen had kunnen blijven.

In de bekende traditie van 'Ingeblikt', 'Dick Bos' en 'Ganzenbord' worden ook nu theater en film met elkaar verbonden tot een hechte visuele gebeurtenis. Filmische inkijken in de verschillende huisjes en virtuoos spelplezier op het theater zorgen voor een unieke beleving.

Om je een idee te geven van deze typische aparte theaterstijl, de trailer van hun oudere voorstelling 'Ganzenbord':
 

pel: Peter Drost en Hymke de Vries
Regie: Michael Helmerhorst
Zakelijke en productieleiding: Géraldine Verhoeven
PR & Marketing, educatie: Afke Pricker

REACTIES

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Kalender

Februari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.