Jan De Brabander

Jan De Brabander

Speeltijd

Do 28 feb 2019 ⋅ 10:30
schouwburg

Prijzen

School & Schakel

BRONKS
3+4+5+6 SO / België ondertiteld / La Belgique sous-titrée

School & Schakel

3 tot 6 secundair | € 6

Wat is dat nu eigenlijk, Belg zijn?

Benieuwd naar de identiteit van een land dat vaak afgeschilderd wordt als ‘Absurdistan’, trokken theatermakers Greet Jacobs en Julie Delrue een jaar lang België rond. Ze interviewden een 100-tal boeiende Belgen in alle uithoeken van het land, op zoek naar de raakpunten en de schoonheid achter al die schijnbare tegenstellingen.

Het resultaat is een theaterportret dat de ziel van ons landje blootlegt. Vijf acteurs transformeren onophoudelijk: van een oude Oostendse visser die niet kan wennen aan het vasteland tot een olympisch kampioene uit Luik. Van de 13-jarige Yasmina die graag Beyoncé wil worden tot een minister van Buitenlandse Zaken met een aanhoudende hoest.

België ondertiteld / La Belgique sous-titrée is een meertalige voorstelling waarbij humor en zelfrelativering nooit ver weg zijn, maar waar niemand onberoerd buiten gaat.

concept & regieGreet Jacobs, Julie Delrue spel Jean-Baptiste Szézot, Greet Jacobs, Julie Delrue, Atta Nasser en Arber Aliaj (stage)coaching Peter Monsaert lichtontwerp Geert van OorlékostuumValerie Le Roy productieBRONKS gesproken talenFrans, Nederlands, Engels e.a. (boventiteld FR/NL)

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Kalender

Februari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.