Geweest

Donderdag 22 nov 2018 om 13:45

Film
3+4+5+6 LO / Rosie en Moussa

School & Schakel

3 tot 6 lager | € 4

Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt. Ze klauteren zelfs helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw. En ze gaan samen op zoek naar Rosie’s papa, die al een tijdje niet meer thuis kwam...
 

Rosie & Moussa is een familiefilm van Dorothée Van Den Berghe (Meisje, My queen Karo), gebaseerd op de kinderboeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael. Samen met Rosie en Moussa ontdekken we de grootstad als een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Je kan er spelen, dromen en op-en-top kind zijn. Deze film uit eigen land krijgt dankzij de hedendaagse thematiek en de ijzersterke cast (met o.a. Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt) ook internationale allure.

Extra: bij deze film bieden we een omkaderende workshop op school aan.

Op vraag van JEF. verschijnt de lesmap NIET op de site, maar wordt deze na schoolfilmreservatie doorgemaild.

--

Extra: omkaderende filmworkshop op school.

Dompel je onder in de wereld van Rosie en Moussa. Experimenterend met kadrage en standpunten creëren we een leuke scène. Vervolgens zetten we een kleurrijke overlay op de beelden. Dromen komen tot leven in deze kleurrijke lijnen en vormen. De workshop gaat door na de film op een datum in overleg met de school. Teken in via het online inschrijvingsformulier.

Wie: filmdocent JEF.
Aantal deelnemers: max. 25 lln./begeleider
Waar: ruim lokaal op school
prijs: € 4,5 euro/lln met een min. van 62 euro/groep/begeleider
De school zorgt voor 2 groepen (vm + nm)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

November 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.