Uitgeverij Vantilt

Uitgeverij Vantilt

Geweest

Dinsdag 5 feb 2019 om 20:00

Democratie, diversiteit en neo-fascisme
Frank Vande Veire


Vlaanderen stond opeens op zijn kop na de Pano-uitzending waarin diep in 'Schild & Vrienden' gegraven werd. Velen vroegen zich af hoe dat in 2018 nog mogelijk was. Maar zowel in Europa als in de wereld heeft het anti-diversiteitsdenken de wind in de zeilen. In Italië, Oostenrijk, Hongarije, Polen, de Balkan, enz. maken ze zelfs deel uit van regeringen en Trump wrijft zich genoegzaam in zijn handen als hij zijn zoveelste overwinning binnen rijft.

 
Filosoof Frank Vande Veire gaat er hard tegen aan en beweert dat het diversiteitsdiscours best eens in eigen boezem kijkt. Hij fileert het politiek-correcte diversiteitsdenken als vals en ongeloofwaardig en mensen die racistisch zijn hebben dat maar al te goed door. Die dagen de ‘Gutmenschen’ cynisch uit met een ondraaglijk verschil. En dat terwijl hij stelt dat de verantwoordelijken voor de financiële crisis van 2008, die de maatschappij wereldwijd onnoemelijk veel meer schade berokkend hebben, gerust gelaten worden. Vande Veire vraagt zich af of we ons niet beter bezinnen over hoe het komt dat zulke 'groepuscules' zo comfortabel en succesvol gedijen.


Dr. Frank Vande Veire is Vlaams filosoof en docent aan het KASK van de Hogeschool Gent. Hij is zowel bekend als kunstfilosoof (Vlaamse Prijs voor Kunstkritiek, 1998) als tegendraads observator van de actualiteit o.a. in zijn krantenbijdragen.

• di 5 feb.
• 20.00u – 22.00u
• € 7/avond - € 15/cyclus
• TIP: Combineer met de lezing Darwin en ons dagelijks gedrag op 12 februari en de lezing De mens als wegwerpwerker op 26 maart en betaal slechts € 15 voor de 3 lezingen.
• partner: Humanistisch Vrijzinnige Vereniging Waregem   


 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Kalender

Februari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.