Geweest

Maandag 1 apr 2019 om 20:00

Lazzaro Felice
Film op maandag

De jonge boer Lazzaro is zo vriendelijk dat sommigen hem verkeerdelijk een beetje simpel vinden. Tancredi is een jonge edelman met te veel verbeelding. Het leven in hun geïsoleerde dorp Inviolata wordt gedomineerd door de verschrikkelijke Marchesa Alfonina de Luna, de koningin van de sigaretten. Tancredi vraagt Lazzaro om hulp om zijn ontvoering te plannen. Deze ongewone alliantie blijft een revelatie voor Tancredi. Er ontstaat een dierbare vriendschap, waardoor Lazzaro’s leven nooit meer hetzelfde zal zijn.


De Italiaanse Alice Rohrwacher (Le meraviglie, Corpo Celeste) bevestigt met haar nieuwste film haar status als een van de meest opmerkelijke hedendaagse regisseurs. Ze brengt een magisch-realistische fabel die op eigenzinnige wijze de teleurgang beschrijft van het rurale Italië naar het moderne, corrupte Italië. Maar Rohrwacher doet dit met een tikje humor en dompelt alles onder in een magische en goedmoedige sfeer, helemaal in overeenstemming met het zalige hoofdpersonage Lazzaro. De film won de prijs voor Beste Scenario op het Filmfestival van Cannes.

De regisseuse van ‘Le meraviglie’ komt met een sprookje over het verval van het Italiaanse plattelandsleven. Om te koesteren. — De Standaard ★★★★

--
IT 2018, 2u05
Regie: Alice Rohrwacher
Italiaans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld
Cast: Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Luca Chikovani, Alba Rohrwacher

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

April 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.