Pexels free images

Pexels free images

Geweest

Dinsdag 27 okt 2020 om 19:00

Olijfolie, het vloeibare goud
Ann Vansteenkiste

Het verhaal van het 'vloeibare goud' is eeuwen oud. Olijfolie wordt royaal gebruikt in de mediterrane keuken, maar ook als medicijn en schoonheidsproduct heeft het zijn strepen
verdiend. Je verneemt alles over de geschiedenis, de samenstelling, het gebruik en het
bewaren van olijfolie, hoe herken je een goeie olijfolie, hoe lees en interpreteer je een het etiket op de fles, … (breng hiervoor de olijfoliefles mee die jij thuis gebruikt).
Na de theorie komt de praktijk. Olijfolie proeven is zoals wijn beoordelen. Eerst snuif je de aroma’s op, om daarna de smaken te ontdekken van fris, fruitig tot pikant of bitter. Elke olijfolie heeft zijn eigen specifieke kenmerken en kan diverse gerechten begeleiden. Aan jou om ze te ontdekken ...
We proeven een aantal topolies en maken enkele heerlijke dipsausjes.
En wist je dat je cholesterolverlagende thee kunt zetten van olijfblaadjes?

Wanneer: di 27 okt.
Uren: 19.00u – 21.30u
Lesgever: Ann Vansteenkiste, deskundige gezonde voeding
Prijs: € 35
Extra: breng zelf een flesje olijfolie mee

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

Oktober 2020
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.