Marc De Vilder - VRT fotoarchief

Marc De Vilder - VRT fotoarchief

Geweest

Zaterdag 26 sep 2020 om 20:00

met o.a. Bart Herman, Barbara Dex, ...
Ode aan Wim De Craene

‘Voor zestienjarigen ben ik de zanger van vroeger.’ Een citaat uit 1980 door de Vlaamse zanger Wim De Craene. Hij stierf in 1990, maar met zijn nummers ‘Tim’, ‘Mensen van 18’ en ‘Rozane’ nestelde hij zich in het rijtje van Grote Vlaamse Kleinkunstenaars. Dertig jaar na zijn overlijden, komt er een definitief eerbetoon aan Wim De Craene en zijn artistieke nalatenschap. Een aantal artiesten, uit verschillende richtingen van het Nederlandstalige luisterlied, slaan de handen in elkaar voor een bijzondere avond in OC De Stringe. Met veel aandacht voor de oorsprong en de achtergrond van vele van zijn liedjes laten we o.a. Barbara Dex, Bart Herman en zoon Ramses De Craene op je los. Breek verveling en sleur. Zet je eigen ouwe ik aan de deur. Breek maar uit, breek maar op. Breek uit jezelf. Nu.

Wim De Craene werd in 1950 geboren in Gent, maar groeide op in Melle. Hij kocht zijn eerste gitaar op zijn zestiende. Na de middelbare school startte hij eerst een verpleegopleiding en later een opleiding aan het conservatorium in Gent, maar beide zonder succes, waarna hij op zijn achttiende voor enige tijd naar Amsterdam trok. Daar trad hij op in het café van Ramses Shaffy. Terug in België in 1970 nam hij zijn eerste single op, later volgden nog enkele albums. Aan het einde van de jaren 1970 kreeg Wim De Craene het moeilijk. De platenverkoop in Vlaanderen kelderde en grote liveoptredens bleven uit, hoewel hij zich wel bleef inzetten voor talloze projecten. Op 14 september 1990 overleed hij, amper veertig jaar oud, en werd hij begraven op de begraafplaats in Melle.
 

I.k.v.

 

--
Met: Barbara Dex, Bart Herman, Esther van Hees, Bert Verbeke en Ramses De Craene - Muzikale leiding: Peter Bauwens - Drums: Ronald Vanhuffel - Gitaren: Chris Peeters - Bas en backing vocals: Wim Bartholomeus - Toetsen en gitaar: Chris Dewanne - Toetsen en regie: Ramses De Craene

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

September 2020
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.