Geweest

Maandag 28 sep 2020 om 20:00

La Vérité
Film op maandag

La Vérité, de openingsfilm van het Filmfestival van Venetië, vertelt een krachtig en emotioneel verhaal over de stormachtige reünie tussen dochter en haar acterende moeder, Fabienne. Acteerlegendes Catherine Deneuve, Juliette Binoche en Ethan Hawke zijn te zien in de hoofdrollen.

Het is de eerste internationale speelfilm van filmmeester Hirokazu Kore-Eda. Zijn vorige film Shoplifters won in 2018 de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. In 2013 won hij de Juryprijs in Cannes voor LIKE FATHER, LIKE SON.

Fabienne is een flamboyante Franse filmster, die al heel haar leven omringd wordt door mannen die van haar houden en haar mateloos bewonderen. Haar dochter Lumir woont ver weg in New York, waar ze werkt als scenarioschrijfster en getrouwd is met acteur Hank. Wanneer Fabienne haar zinderende memoires publiceert, zakt Lumir samen met man en hun dochtertje af naar Parijs voor de boekpresentatie. De familiereünie draait al snel uit op soms bittere, soms hilarische confrontaties: onverbloemde waarheden worden verteld, rekeningen vereffend en bekentenissen afgedwongen.

 

Het meest verbazingwekkend is nog dat het Kore-eda ondanks de taalbarriere is gelukt om eindelijk nog eens een geode vertolking uit Deneuve te halen. De kwaadaardige achteloosheid waarmee de oude tang een glas rode wijn uitschenkt voor iemand die gestopt is met drinken: schitterend. — Humo ★★★

 

--

 

FR/JP 2019, 1u47
Regie: Hirokazu Koreeda
Frans en Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld
Drama
Met: Catherine Deneuve, Julliette Binoche, Ethan Hawke, e.a.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

September 2020
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.