Francis Vanhee en Paulien Verlackt

Francis Vanhee en Paulien Verlackt

Paulien Verlackt

Paulien Verlackt

Paulien Verlackt

Paulien Verlackt

Francis Vanhee

Francis Vanhee

Francis Vanhee

Francis Vanhee

Francis Vanhee

Francis Vanhee

Speeltijd

Wo 14 okt 2020 ⋅ 20:00
eindtijd:20:00
schouwburg CC De Schakel

Prijzen

v.a. € 11,00
KaartsoortPrijs
// abonnement // € 16,00
// standaard // € 18,00
// < 26 jaar // € 11,00

Tuur Florizoone/Simon Segers
Jazzlab Solo

2 muzikanten, ieder zijn instrument en elk een absoluut uniek solomoment:

Tuur Florizoone groeide op korte tijd uit tot één van de meest geliefde accordeonisten in België. De soundtrack van Aanrijding in Moskou is daar uiteraard niet vreemd aan, maar ook prachtige momenten met Eric Vloeimans, Philip Catherine en zijn talrijke persoonlijke projecten dragen bij tot een torenhoge reputatie. Verwacht je aan een intiem concert met ogenschijnlijk eenvoudige melodieën vol weerhaakjes en een onweerstaanbare podiumprésence.

 

We kennen hem natuurlijk ook van de soundtrack bij Aanrijding in Moscou, dat hem al de bijnaam Yann Tiersen van Vlaanderen bezorgde. Vergeet die misleidende link en luister naar zijn muziek: die is origineel, en altijd subtiel en aanstekelijk tegelijk. Bovendien heeft Florizoone podiumpresence te over, dat is eerder zeldzaam in de Belgische jazz. Hij pakt moeiteloos een grote zaal in, al is zijn natuurlijke biotoop eerder het kleine podium.  — De Morgen

 

 

 

Simon Segers verkent met zijn solo performance de diepere melodische mogelijkheden van het drumstel. Als muzikant bij bands als De Beren Gieren, Black Flower, Stadt en MDCIII baande hij zich een weg door tijd en ruimte om tot zijn unieke stijl te komen. Hij drumt met een bezwerende, voortstuwende kracht die zowel repetitief als gevarieerd klinkt. De lange spanningsboog primeert, met nét op tijd de juiste verrassing.

Gezeten in het gras bij de Garden Stage van Gent Jazz gaf het publiek zich over aan een melodische verkenning van de drums. (...) Segers zat helemaal in het moment en bracht op een ontspannen manier een meeslepend verhaal dat geen seconde verveelde. Knap! — Written in Music

 

--
Accordeon, composities: Tuur Florizoone / Drums, elektronica: Simon Segers

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

Oktober 2020
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.