Geweest

Maandag 19 okt 2020 om 20:00

Cléo
Film op maandag

// Door een technisch probleem kan je vandaag - uitzonderlijk - geen tickets online kopen. Vanavond kan je je corona-veilig zitje verkrijgen aan ons onthaal. Graag tot straks. //

 

De 17-jarige Cleo blijft alleen achter nadat haar beide ouders omkomen bij een auto-ongeval. Haar oma doet haar uiterste best om haar twee kleinkinderen een stabiele thuissituatie te bieden, maar de rebelse tiener vlucht liever in het Brusselse nachtleven. De platencollectie van haar vader doet Cleo hun gedeelde liefde voor Rachmaninov herontdekken. Maar op een nacht ontmoet ze Leos: ouder, mysterieus en intrigerend.

Na een wereldpremière op Film Fest Gent stelde regisseur Eva Cools Cleo voor op het filmfestival van Rome, waar ze de Alice My Movies Award, een bekroning voor het beste speelfilmdebuut, in ontvangst mocht nemen. Ook Jäger ontving een award voor haar vertolking van het hoofdpersonage Cleo.

 

Overigens, niet enkel Rachmaninov zorgde voor de muziek, ook Mauro Pawlowski is van de partij.

 

Door haar resolute keuze om de struggle van haar hoofdpersonage naar voren te schuiven levert Cools een prachtig portret af van een mooi personage. (...)  — De Morgen ★★★★

 

--
BE 2019, 1u50
Regie: Eva Cools
Nederlands en Frans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld
Met: Anna Franziska Jäger, Natali Broods, Yolande Moreau, Roy Aernouts, e.a.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

Oktober 2020
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.