Geweest

Maandag 26 okt 2020 om 20:00

About Endlessness
Film op maandag

Met About Endlessness vult Roy Andersson zijn cinematografisch oeuvre aan met een reflectie over het menselijk leven in al zijn schoonheid en wreedheid, zijn pracht en banaliteit. In een compilatie van 35 existentiële sketches zijn de typische zwaarmoedige personages in mistroostige omgevingen bekleed met obsessieve precisie in een geelgrijzig tintje.

Een priester heeft zijn geloof verloren. Een vader raakt doorweekt terwijl hij de veters van zijn dochter knoopt. Een koppel zweeft over de ruïne van een stad. Een vijfendertigtal korte fragmenten biedt een ontroerende reflectie op de absurditeit van het menselijk leven, zowel fascinerend als banaal, in een al even ongerijmde stijl, zowel melancholisch als bevreemdend.

 

'About Endlessness': de lach der wanhoop, precies wat we in deze tijden nodig hebben. — De Morgen ★★★★

 

Een film die 'About Endlessness' heet maar toch afklokt na amper 76 minuten? Het is het soort wrange, uitgebeende ironie waar Roy Andersson ondertussen al een paar decennia het patent op heeft, maar zelden kwam de onvolprezen, Zweedse meester van het komische understatement zo teder en vergevingsgezind uit de hoek als nu — Knack ★★★★

 

--
SE 2019, 1u18
Regie: Roy Andersson
Zweeds gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld
Drama, komedie
Met: Martin Serner, Jessica Louthander, Tatiana Delaunay, Anders Hellström, Jan Eje Ferling, Bengt Bergius, Thore Flygel

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

Kalender

Oktober 2020
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Genres

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.