Bij de Buren

Bij de Buren

Onder de noemer ‘Bij de Buren’ maken 13 West-Vlaamse cultuurhuizen een selectie uit elkaars programma. Om elkaars zaal gemakkelijk te bereiken leggen ze bussen in. Zo mogen we dit seizoen héél wat cultuurburen ontvangen. In de toekomst willen we graag mee op de kar springen en plannen we ook vervoer naar de andere huizen.

In die selectie bevinden zich zowel grote producties als jong werk. Op die manier vergroten de cultuurpartners het aanbod voor hun publiek, hebben gezelschappen een gegarandeerde speelplek in West-Vlaanderen en kunnen de programmatoren onbekendere artiesten een kans geven en tegelijk het risico beperken.

De reis is bovendien even leuk als de bestemming. Op de bus geniet je van een inleiding op de voorstelling en een lichte maaltijd.

Minder uitstoot, meer cultuur

Naast het artistieke en sociale aspect wil het partnerschap dit jaar nu ook het ecologische aspect van ‘Bij de Buren’ benadrukken. Dertig mensen op een bus is beter dan dertig auto’s in de file. Maar dat kan nog beter. In Wouter Deprez en BOS+ vond ‘Bij de Buren’ twee enthousiaste partners. Per gereden kilometer naar de buren gaat € 1 naar een bebossingsproject in Melle, Merelbeke en Oosterzele. Dankzij het project worden akkers tussen drie opgedeelde stukken bos terug samengebracht tot een geheel. ‘Bij de Buren’ brengt zo oude buren terug samen met de actie.

Bekijk hier het promotiefilmpje van de campage in het kader van de Week van het Bos:

 

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.