100 jaar JAZZ

Ma 06 november 2017

In 2017 vieren we 100 jaar JAZZ en daar staan wij de komende weken uiteraard uitgebreid bij stil. Dit doen we met diverse concerten, een theatervoorstelling en een film en het leuke is: kom je naar één van de concerten of de theatervoorstelling dan mag je gratis naar de film!

DELVITA - een heerlijk clubconcert
DelVita bracht aanvankelijk de hardbop en de West Coast jazz van de jaren vijftig en zestig. Later voegden ze er de erfenis van John Coltrane en Wayne Shorter aan toe, wat zich vertaalt in dynamische improvisatie en heerlijke swing. 

BRAM DE LOOZE - piano è forte
Op drie verschillende piano's roept De Looze evenveel aparte sferen op, die naadloos in elkaar overvloeien. Beïnvloed door een brede muziekcultuur laat hij zijn stem als jazzpianist horen door interpretaties van oude en nieuwe klassieke muziek met elkaar te verweven.

CHET - compagnie cecilia
Voor de muziektheatervoorstelling CHET kruipt acteur en muzikant Tom Vermeir in de huid van Chet Baker. Samen met Dag Taeldeman (gitaar), Frederik Heuvinck (percussie & elektronica) en Ben Brunin (bas) brengt hij een ode aan Baker’s repertoire. Het resultaat is een aangrijpende, hedendaagse vertaling van Baker’s melancholische lyriek.

FILM - Miles Davis Ahead
Eind jaren '70, middenin een schitterende en productieve carrière als voorloper van modern jazz, verdwijnt Miles Davis vijf jaar lang uit de schijnwerpers. Geïsoleerd in zijn huis, lijdt hij aan een chronische pijn die veroorzaakt wordt door zijn aftakelende heup. Daarnaast lijdt Davis' stem onder het gebruik van drugs en pijnmedicatie en worden zijn gedachten opgejaagd door verontrustende geesten uit het verleden. Don Cheadle brengt in deze biografie een innemend beeld van deze jazz legende.  

TUTU PUOANE - the joni mitchell project
Tutu Puoane onderneemt een reis doorheen de muziek en poëzie van één van haar idolen, de Canadese singer-songwriter Joni Mitchell. Hiervoor krijgt Tutu gezelschap van haar goede vriendin en internationaal befaamde saxofoniste Tineke Postma (NL), bassist Clemens van der Feen (NL), drummer Jasper Van Hulten (NL) en haar vaste pianist Ewout Pierreux (B).

Nieuws

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.