Cultuurcentrum De Schakel

AudioCollectief SCHIK wint carrièreprijs op podcastfestival.

ma 13 nov 23

Op 10 en 11 november kon je in Oostende terecht voor de tweede editie van het Podcastfestival. Naast de vele liveshows, talks en luistersessies werden op vrijdagavond ook de Vlaamse Podcastprijzen uitgereikt. Eén van de grote winnaars van de avond was AudioCollectief SCHIK. Zij mochten de carrièreprijs in ontvangst nemen voor hun uitzonderlijke bijdrage aan de Vlaamse Podcastgeschiedenis. 

Met de podcastreeks El Tarangu hebben Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist van AudioCollectief SCHIK al bewezen dat ze met hun verhalende audio dingen in beweging kunnen zetten. Met meer dan 2 miljoen downloads werd het één van de best beluisterde podcast van de lage landen. Later maakten ze ook nog het succesvolle Bob, Laura H en Geen kleine man. Het drietal hun nieuwste werk, De Erfenis, ging dit weekend in première op het podcastfestival. 

Geen Kleine Man werd vrijdagavond ook genomineerd voor een oorkonde binnen de categorie inzicht. Deze audiodocumentaire werd gemaakt in samenwerking met Sofie Peeters, storyteller in woord, beeld en geluid. Samen duiken ze in de problematiek van gendersensitieve geneeskunde waarbij de hoofdvraag luidt: Is de medische wereld genoeg op de hoogte van de werking van het vrouwenlichaam? Op 8 maart 2024 gaat ze hier nog wat dieper op in met een lezing in de Schakelbox. Daar geeft ze a.d.h.v. haar persoonlijke verhaal een verruimde kijk op dit nog te weinig besproken probleem.

Beluister Geen Kleine Man hier.