Stijn Bastianen stelt tentoon

Ma 07 januari 2019

Stijn Bastianen won vorig jaar de 17de Gaverprijs voor Schilderkunst in Waregem. Onder de titel 'Frozen Mixed Vegetable Paintings' kan je naar zijn solotentoonstelling van 19 januari tot 17 februari 2019 in onze foyer.

 

 

Stijn Bastianen (geboren 1987 in Merksem, woont en werkt in Antwerpen) heeft op zijn zachtst gezegd een fantastisch voorstellingsvermogen.

Hij fantaseert in zijn tekeningen en schilderijen een wereld vol vreemdvormige creaturen bijeen. Het zijn verzinsels die voor een groot deel zijn ingegeven door humor. Humor, aldus Stijn, is bedoeld om mensen tegelijkertijd te confronteren en te amuseren. Humor is in zijn ogen therapie. Terwijl zijn figuren vooral grappig, absurd of zelfs belachelijk zijn, is zijn benadering van het schilderen zelf uitermate serieus. Elk werk komt voort uit een gevecht, uit een poging om in zijn zeer bekwaam uitgevoerde realistische stijl een weg te vinden naar het ‘land van de fouten’. Want dan ontstaan de meest interessante werken.

--

za19 januari, 19:00 • vernissage
ma 21 januari — zo 17 februari • gratis, toegankelijk op werkdagen en op avonden van podiumvoorstellingen
 

Nieuws

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.