Mohammed Alani & Guests - QorA

Ma 18 februari 2019

De Iraakse kunstenaar Mohammed Alani (°1971, Bagdad) pakt met zijn nieuwe installaties en performances vanaf 1 maart de foyer in.

Is het een vraag of is het een antwoord?

De kunst van Mohammed Alani (Bagdad, 1971) in een bepaalde hoek duwen is onmogelijk. Krijt, stof, gevonden materialen maken zijn oeuvre speels, aantrekkelijk en om over na te denken. Die gelaagdheid is tegelijk aangenaam en uitdagend, en nodigt de kijker uit om het te ontdekken. Als performer geeft hij de bezoeker of passant ook de mogelijk om te participeren in zijn oeuvre. Vaak is de ruimte te klein en treedt hij dan ook naar buiten, altijd op een unieke manier. Alani woont en werkt in Brussel en toont in zijn kunst vooral het afgelegd parcours sinds zijn aankomst in Brussel. Nooit politiek of religieus gebonden, maar vaak wel met een knipoog naar zijn eigen geschiedenis met een open kijk naar de toekomst.

De solo in het Cultuurcentrum benut de ruimte op een bijzondere wijze. Nieuw werk wordt aangevuld met een aantal performances. Een aantal gasten, soulmates worden uitgenodigd om te antwoorden op een werk van Alani. Tijdens het bezoek aan de expo kan iedereen zelf de performance beleven, ervan proeven en verder delen.

Ook midden in de stad toont de kunstenaar een aantal ingrepen in de Publieke Ruimte.

 

--

Mohammed Alani & Guests
Q or A

vr 1 maart, 19:00 • vernissage
vr 1 maart — zo 31 maart • gratis, toegankelijk op werkdagen en op avonden van podiumvoorstellingen

EXTRA
Meet and Greet op de MAART Kunstroute: op vrijdag 29 maart 2019 tussen 19.30 uur en 21 uur maakt Mohammed Alani tijd om je te ontmoeten en je uit te nodigen in zijn performance te stappen. Een fijne, unieke attentie ligt op u te wachten.

http://www.mohammedalani.be/

Nieuws

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.