William Ludwig Lutgens wint de Gaverprijs 2020

Zo 12 januari 2020

Voor de 18de keer al biedt CC De Schakel, het stadsbestuur van Waregem en de Waregemse cultuurraad een platform aan jonge kunstenaars om mee te dingen naar één van de belangrijkere prijzen voor schilderkunst in de Benelux: De Gaverprijs.

Joke Denys

Joke Denys

Ruim 80 kunstenaars uit Vlaanderen en Nederland vonden hun weg naar de stad van het paard en lieten drie van hun werken beoordelen door de vakkundige jury. 14 kunstenaars werden geselecteerd voor de tentoonstelling in CC De Schakel, onder wie de 3 laureaten.

De winnaar van deze editie werd de 28-jarige William Ludwig Lutgens uit Antwerpen. Juryvoorzitter Jo Coucke omschreef zijn werk als volgt: “In een zeer vlotte penseelvoering, met een subtiel kleurgebruik en in een al even vlotte tekenstijl tovert Lutgens met olieverf en vetkrijt een bijwijlen hilarische mix van beeldelementen op papier en vervolgens op doek. Elementen die speels en fris, satirisch en kritisch tot aantrekkelijke, leesbare maar uiteindelijk raadselachtige en intrigerende (beeld)verhalen worden.” Hij mocht het prijzengeld van 5000 euro in ontvangst nemen en krijgt een solotentoonstelling in Bruthaus Gallery in 2021. Het winnende werk ‘An elephant tusk for an eye’ van 2019 wordt opgenomen in het kunstpatrimonium van stad Waregem.

Oostendenaar Bert Huyghe werd bekroond met de tweede prijs (2500 euro), de Gentenaars Flexboj & L.A. kaapten de derde prijs (1000 euro) weg en Catharina Dhaen uit Sint-Niklaas kreeg een eervolle vermelding.
De tentoonstelling van de laureaten en de geselecteerde werken loopt nog tot 23 februari in de hal van CC De Schakel en is elke dag geopend van 10u-12u en 14u-17u.


Expo Gaverprijs 2020
- zondag 12 januari t/m zondag 23 februari 2020 // dagelijks open van 10u tot 12u en van 14u tot 17u (gesloten op zondag, behalve op 12/01 en 23/02)
- CC De Schakel, Schakelstraat 8, 8790 Waregem
- Gratis toegang

 

Nieuws

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.