Kunstenaars komen straf uit de hoek.

Vr 21 februari 2020

Kunstenaars Hans Demeulenaere en Dimitri Vangrunderbeek werkten samen (onder de naam Poetic Gestures) aan 2 hoeksculpturen die vanaf 28/02 tot 29/03 onze foyer sieren.

Cornerspace - Cornerplace gaat uit van een beeldenbank die als woord en wederwoord is ontstaan tussen Hans Demeulenaere en Dimitri Vangrunderbeek en is een onderdeel van de samenwerking tussen beide kunstenaars onder de naam Poetic Gestures.

In twee hoeksculpturen - gebaseerd op beider ateliers - worden een aan elkaar gegeven verzameling objecten en artefacten centraal geplaatst. Hierdoor zien ruimtelijke en sculpturale handelingen in relatie tot deze hoekruimtes het daglicht, de situatie van het atelier en van de hoek is voor beiden echter heel verschillend. Deze wijzigende condities bepalen mee de uitwerking van het geheel. Beide kunstenaars plaatsen zich in een positie waarin hun rol naast die van kunstenaar ook die van performer, curator, scenograaf, onderzoeker als ontwerper kan zijn, maar waar geen van deze de overhand heeft.

--

Hans Demeulenaere & Dimitri Vangrunderbeek
Cornerspace - Cornerplace

vr 28 februari, 20.00u • vernissage
vr 28 februari — zo 29 maart • gratis, toegankelijk op werkdagen (10u-12u en 14u-17u) en op avonden van podiumvoorstellingen

Extra: op zaterdag 28 maart 2020 om 16.00u gaan de kunstenaars in dialoog met het publiek. Stap mee in hun lecture/performance die kadert in de achtste editie van de MAART Kunstroute in Waregem.

--

 

Nieuws

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.