Kom uit je tent tijdens Tournee Congé

Ma 29 juni 2020

Alle stedelijke vrijetijdsdiensten slaan deze zomer de handen in elkaar voor Tournee Congé. Daarbij nodigen we alle Waregemnaars zeven weekends in juli en augustus uit om in hun eigen buurt langs te komen. Ze krijgen er telkens een flinke portie spel, sport, muziek en plezier dicht bij huis én op een coronaveilige manier. Tournee Congé is helemaal gratis, maar reserveren is wel verplicht.

7 weekends, 7 locaties
Tournee Congé trapt af op 10 en 11 juli in Desselgem aan OC De Coorenaar. Daarna volgen Nieuwenhove (17-18 juli), het Gaverke (24-25 juli), Beveren-Leie (31 juli – 1 augustus), De Biest (7-8 augustus), Sint-Eloois-Vijve (14-15 augustus) en een grote afsluiter in het stadscentrum (21-22 augustus). Behalve in Desselgem vindt alles steeds plaats in de omgeving van het kerkplein. Wie zin heeft om alle locaties te ontdekken, kan dit doen met de speciaal hiervoor ontwikkelde fiets/wandeltocht.

Van yoga tot TikTok
Het concept is elk weekend hetzelfde: op vrijdag en zaterdag strijken speelstraten, workshops (van yoga tot TikTok), spannende verhalen en vertellingskes, hedendaagse kunst, optredens, picknick … neer op één welbepaalde plek in Waregem. Telkens twee dagen lang, maar elke dag heeft zijn eigen accent.
De speelstraten zijn niet zomaar autovrij, we voorzien ook veel extra spelmateriaal. De invulling van de workshops is heel divers: van yoga tot TikTok en alles ertussen. Daarnaast komen de medewerkers van de bibliotheek telkens een sappig of spannend verhaal voorlezen, vanop een heel bijzonder locatie. Een heel bijzondere installatie wordt dan weer het hedendaags schrijn van de kunstenaars Robbert&Frank. Voor optredens rekenen we op vrijdag op (Waregems) lokaal talent, op zaterdag regelen wij een fijne selectie nationale artiesten!

Coronaveilige organisatie
Om gekende redenen moet dit allemaal op een gecontroleerde manier gebeuren. Dat betekent niet alleen ontsmetten, (hand)hygiëne en voldoende afstand houden, maar ook reservatie. De stad besteedt hier dan ook veel aandacht aan. Zo kan iedereen met een gerust hart zijn/haar plekje reserveren en geniet van een echte Waregemse zomer!

Frederic Camargue - de Tournee Congé-mascotte - nodigt je van harte uit! Alle informatie vind je op www.tourneeconge.be.

Nieuws

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.