MaART Kunstroute: open call 2021

Wo 01 juli 2020

Van 26 tot 28 maart 2021 vindt de achtste editie plaats van MaART Kunstroute in Waregem. Dit druk bezochte kunstparcours verbindt vijf locaties in het centrum van de stad waar het publiek kan genieten van hedendaagse kunstexpo’s en performances. Via een uitgestippelde route kan de bezoeker gratis halt houden in CC De Schakel, Kunstacademie Waregem, Be-Part, BruthausGallery en Claessens Canvas./// Deadline: 1 oktober 2020 ///

Voor deze editie 2021 lanceert MaART de volgende twee open calls:
- Voor Cultuurcentrum De Schakel zijn we op zoek naar een curator (of curatorencollectief) die een tentoonstelling samenstelt of een kunstenaar die met eigen werken deelneemt. Meer info over de tentoonstellingsruimte: infofiche.

- Voor de Kunstacademie Waregem zijn we op zoek naar een kunstenaar (of kunstenaarscollectief) voor een tijdelijke artistieke ingreep op het Academieplein. Het gaat hier dus heel specifiek om een buitenlocatie.


Concreet:
- Met deze oproep beoogt MaART het professionele kunstenveld. Alle media komen in aanmerking. Expo’s die interactie met het publiek aangaan of die interactie/participatie uitlokken genieten de voorkeur bij de beoordeling van de portfolio’s.

- Per locatie is er een budget voorzien voor productie en honorarium.

- Een plaatsbezoek is verplicht.


Deelnemen?

- Stuur vóór 1 oktober 2020 uw digitale portfolio door naar cultuur@waregem.be met de volgende onderdelen:

  • De gegevens van de indiener (naam, voornaam, adres, telefoon, e-mail)
  • De indiener kiest héél gericht voor één van de twee locaties en richt het portfolio naar de gekozen locatie.
  • Tekst- en beeldmateriaal geven een beeld van het werk van de voorgestelde kunstenaar(s)
  • CV met een lijst van tentoonstellingen en andere relevante informatie (vb. aanklikbare links naar website(s) waar projecten van de curator en/of kunstenaars te zien zijn)
  • De portfolio wordt digitaal aangeleverd als één bestand in pdf-formaat (opgepast: niet als een reeks aparte jpeg’s).
  • De naam van het bestand bevat de naam van de indiener en de gekozen ruimte
  • Het bestand is bij voorkeur max. 5 MB groot (grotere bestanden worden verstuurd via WeTransfer)

- Op basis van deze inzendingen zal de jury van MaART een selectie maken in functie van de kwaliteit van het concept en de coherentie van het geheel.

- De beslissing van de jury is onherroepelijk en iedere deelnemer verklaart er zich mee akkoord door deelname.

- Vervolgens zullen de geselecteerde deelnemers eind oktober gecontacteerd worden voor verdere praktische afspraken (verdere locatiebezoeken, bespreking werk, periode van op- en afbouw, enz.).

- Voor het evenement zelf zorgt de organisatie van MaART voor de algemene omkadering: de ter beschikkingstelling van de ruimte en buitenlocatie, promotie, uitnodigingen en openingsreceptie en permanentie tijdens de tentoonstelling van 26 tot 28 maart 2021.

Volg MaART Kunstroute hier op Facebook
 

Nieuws

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. CC De Schakel respecteert je privacy. Raadpleeg onze privacyverklaring voor alle info.

Privacyverklaring

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.