Spelkoffers

DE STRAAT VAN KAAT

straat van kaat

De straat van Kaat lijkt een gewone straat. Het is een weg met een huis, een brievenbus en een boom. Maar wat gebeurt er als je door de straat wandelt? Of als je even piept in de brievenbus? En wat hangt daar in die boom? 

De straat van Kaat is een verteltapijt. Rol het open in jouw klas en wandel samen met de kleuters binnen in een fantastische wereld. Door middel van speelse opdrachten maken de kinderen kennis met verschillende muzische vormen: beeld, drama, muziek, beweging en media. Een wonderlijk kunstenpakket, helemaal op maat van kleuters.

Het pakket omvat naast alle materialen die nodig zijn om in de klas aan de slag te gaan, ook een volledig uitgeschreven handleiding voor de leerkracht. De handleiding geeft naast de basiswerking per thema ook een inspiratielijst voor wie meer wil. Het pakket sluit naadloos aan bij de ontwikkelingsdoelen voor het kleuteronderwijs.

straat van kaatstraat van kaatstraat van kaatstraat van kaat

--

concept: Casa Blanca
productie: HumuZ
wie: leerkracht zelf
leeftijd: 1+2+3 kleuter
duur: zelf te bepalen
waar: in de klas op school
prijs: gratis (waarborg € 50)
reserveren: via het inschrijvingsformulier

Download hier de handleiding.
 

THEATERKOFFER

Een leuke en interessante voorbereiding als u met uw klas(sen) een schoolvoorstelling komt bijwonen of ter voorbereiding op een rondleiding.

Pieke heeft een idee in haar hoofd, maar ze kan het moeilijk in woorden zeggen. Misschien is het meer een gevoel dan een idee. Dus probeert ze het op een andere manier uit te leggen. Daar kan ze eigenlijk wel hulp bij gebruiken.

Joke van Leeuwen schreef We zijn allang begonnen, maar nu begint het echt – Pieke maakt toneel. Dit prettig boekje dient als basis voor de theaterkoffer. Binnenin de felblauwe flightcase schuilt een miniatuurtheater met en echte scène, een voordoek, spots, decorelementen en zetels. Hij bevat een visueel en educatief lessenpakket voor het basisonderwijs, met de bedoeling de theatercodes te ontcijferen aan de hand van grappige spelopdrachten. Zo kan er gewerkt worden rond de vragen: wat gebeurt er in het theater, welke personen vind je achter de schermen en op het toneel, hoe ziet het er daar uit?

Met de theaterkoffer kan elke leerkracht een kleine schouwburg in de klas halen en uitleggen hoe theater werkt. 

--

concept: HetPaleis
productie: HetPaleis
m.s.v. Provincie West-Vlaanderen
wie: leerkracht zelf
leeftijd: 1+2+3+4+5+6 lager onderwijs
duur: zelf te bepalen
waar: in de klas op school
prijs: gratis (waarborg € 50)
reserveren: via het inschrijvingsformulier

Download hier de handleiding.

 

KAPITEIN KAS

Kapitein Kas

Kapitein Kas is een jonge kapitein. Op een dag erft hij van zijn opa het Surprise Schip. Samen met zijn Malle Matrozen vaart hij rond in de fictieve wondere wereld van Wapala, op zoek naar creatieve uitdagingen.

Haal de ontdekkingskoffer in de klas en verken op een speelse manier de muzische domeinen. Tal van eenvoudige opdrachten laten je toe rond muziek, beweging, media, beeld of drama te werken. Het pakket is modulair opgebouwd, waardoor je als leerkracht zelf bepaalt hoe lang en hoe intens je met de koffer werkt. Zo kan je tussen de lessen korte opdrachtjes doen of een muzische dag uitwerken met langere opdrachten.

Het materiaal dat nodig is om direct aan de slag te gaan: een speldoek met de kaart van Wapala, grote afbeeldingen van Kapitein Kas en het Surprise Schip, zitten in de koffer als ook opdrachtfiches per graad en een goeie handleiding. 

Kapitein KasKapitein Kas

--

concept: Mooss
productie: HumuZ
wie: leerkracht zelf
leeftijd: 1+2+3+4+5+6 lager
duur: zelf te bepalen
waar: in de klas op school
prijs: gratis (waarborg € 100)
reserveren: via het inschrijvingsformulier

Download hier de handleiding voor 1+2 lager.
Download hier de handleiding voor 3+4 lager.
Download hier de handleiding voor 5+6 lager.

 

TELLO GAAT NAAR TONEEL

Knuffel Tello gaat vandaag voor het eerst naar toneel. Een spannende uitstap waar hij met veel verwachting naar uit kijkt. Helaas blijft hij achter in de vestiare…

Met kleuters naar theater gaan. Het is een hele onderneming. De vele nieuwe indrukken, een groot gebouw, een voorstelling. Voor hen is het niet altijd makkelijk om te weten waaraan ze zich mogen verwachten. De kortfilm reikt leerkrachten een aantal handvatten aan om kleuters voor te bereiden op hun eerste theaterbezoek. En in het boek vind je het mooi geïllustreerde verhaal, alsook een aantal tips over hoe je aan de slag kan met dit educatief materiaal. Beiden werken versterkend en willen jonge kinderen op een ongedwongen manier in contact brengen met theater. Tello gaat op verkenning en neemt de kleuters mee naar alle hoekjes van een schouwburgzaal. 

concept & productie: 4Hoog m.s.v. Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, HumuZ, expertisenetwerk Zuid-West- Vlaanderen, KOPERGIETERY & WOCK
wie: leerkracht zelf
leeftijd: 1+2+3 kleuter
duur: zelf te bepalen
waar: in de klas op school
prijs: 1 boekje/dvd gratis per school die naar voorstellingen komt
reserveren: via het inschrijvingsformulier

 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.