Cultuurcentrum De Schakel

Installatie Vibso Waregem

i.s.m. Nerdlab en Oo.
I.k.v. RUIS presenteren we:
vr 16 sep 22 - zo 25 sep 22
vr 16 sep 22
-
zo 25 sep 22

De leerlingen uit het derde jaar metaalbewerking van het Vibso gingen een uitdagend traject aan met Nerdlab. Vanuit hun eigen fascinatie bouwden zij samen een kunstzinnige installatie die je kan bewonderen in de traphal van de Schakelbox.

 

Gedurende 10 sessies leerden ze hun idee vormgeven via een 3D printer, bouwden hun eigen kleine robot en programmeerden de acties. Oo. maakte samen met deze jongeren een intrigerende soundscape die de installatie begeleidt op het ritme van hun creaties.

Oo. (= Jasmijn Lootens en Michaël Verlinden):
Jasmijn Lootens is een celliste afkomstig uit Waregem. Ze bespeelt een breed spectrum, van klassieke celloklank over microtonale experimenten tot elektronisch gemanipuleerde improvisaties. Ze brengt hedendaagse experimentele muziek en onderzoekt alternatieve concertvormen. Ze werkt samen met pianist Michaël Verlinden; als duo zoeken ze de grenzen op tussen hedendaagse klassieke en elektronische muziek. Hun originele composities verbinden het analoge met het digitale en onderzoekt eveneens het contrast tussen spanning en intieme gevoeligheden.

Nerdlab:
een kunsteducatieve organisatie die gelooft dat jonge mensen de wereld gaan redden. Daarvoor bieden ze creatieve, technische en sociale skills. Ze geloven in een wereld vol technologie, een maatschappij waarin technologie je helpt bij het oplossen van de grote vraagstukken. Jonge mensen zijn hierbij de sleutelfiguren. Ze groeien op in een wereld waar internet altijd heeft bestaan en algoritmes mee beslissingen maken. Deze toekomstige generaties zullen bepalen hoe er zal om gegaan worden met robots, AI en privacy)

Praktische info:
Kom tijdens de openingsuren van de Schakelbox langs in de foyer en ontdek hun creaties doorlopend van woensdag 21 september tot en met 25 september.

Credits

Soundtrack door Oo.
                Jasmijn Lootens: compositie, cello, electronics
                Michaël Verlinden: compositie, piano, electronics, opname & mix