Cultuurcentrum De Schakel

Hit the Road

Film op maandag
ma 31 okt 22 20:00
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
ma 31 okt 22
20:00

Een gezin van vier personen rijdt door een schilderachtig, bergachtig Iraans landschap. Maar al snel wordt duidelijk dat dit geen gewoon familie-uitje is ...

De film volgt een chaotisch, liefdevol gezin op een roadtrip door een ruig landschap, maar waarheen? Op de achterbank ligt de vader met een gebroken been, maar is het echt gebroken? Wanneer de moeder probeert te lachen, kan ze haar tranen niet altijd bedwingen. Het jongste kind blijft uitbarsten in karaoke, inclusief wilde dansnummers. Ze maken allemaal ruzie over de zieke hond en werken elkaar op de zenuwen. Zwijgzaam stuurt de oudste zoon dit onstuimige reisgezelschap, waar hij niet helemaal bij lijkt te horen, door weidse Iraanse landschappen.

Het doel van de chaotische familietrip sijpelt door de kieren van dit tedere, licht absurdistische speelfilmdebuut. Regisseur Panah Panahi (zoon van de gelauwerde filmmaker Jafar Panahi) vermengt allerlei stemmingen en filmstijlen met elkaar, terwijl hij er bijna achteloos toch een grappig en aangrijpend geheel van weet te maken.

Hit the Road
Regie
Panah Panahi
Cast
Pantea Panahiha, Hasan Majuni, Rayan Sarlak
Speelduur
93 min
Taal
Perzisch, Engels
Ondertiteling
Nederlands en Frans
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

De zoon van de Iraanse regisseur Jafar Panahi (Taxi Teheran) rijdt in de sporen van zijn vader met Hit the road, een roadmovie die je laat lachen tot je via omwegen uitkomt bij de tragische bestemming. Een magistraal debuut.

Het Nieuwsblad ★★★★★