Cultuurcentrum De Schakel

Nowhere

Openingsfilm in aanwezigheid van Koen De Bouw
za 29 okt 22 20:00
za 29 okt 22
20:00
  • za 29 okt 22
    20:00Geweest

Geniet van het Vlaamse Nowhere in aanwezigheid van regisseur Peter Monsaert en hoofdrolspeler Koen De Bouw. Na afloop krijgt iedereen de kans om in gesprek te gaat met de regisseur.

Ex-truckchauffeur André (55) vult zijn dagen met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt opgeschrikt wanneer hij de dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar een spoor van Thierry’s familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten.

Net als in Offline en Le Ciel Flamand schetst Peter Monsaert ook in zijn nieuwste film een gelaagd portret met ontroerende personages, over verbinding, hoop en familiale roots. Fantastisch vertolkt door een ongeziene Koen De Bouw, in zijn meest kwetsbare rol ooit, en de jonge talentvolle Noa Tambwe Kabati.

/// EXTRA ///

Deze film kadert in het tiendaags gala voor ons jubileum. We voorzien een verrassende beleving bij onze bus voor aanvang van de film:  

19.15u /// Interview met Koen De Bouw & regisseur Peter Monsaert

 

 

Nowhere
Regie
Peter Monsaert
Cast
Koen De Bouw, Noa Tambwe Kabati, Sebastien Dewaele, Sofie Decleir, Karlijn Sileghem, Ruth Becquart
Speelduur
110 min
Taal
Nederlands, Frans
Ondertiteling
Nederlands en Frans
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Koen De Bouw bewijst in 'Nowhere' louter met zijn lichaamstaal dat hij één van Vlaanderens grootste acteurs is.

Humo ★★★★