Cultuurcentrum De Schakel

Top Gun: Maverick

za 26 nov 22 17:00
za 26 nov 22
17:00
  • za 26 nov 22
    17:00Geweest

Tom Cruise is terug als Maverick in een nieuwe Top Gun-film!

In 1986 is Top Gun de bestverkopende film. Het idee voor de film kwam uit California Magazine waarin een artikel stond met de naam Top Guns. In de hoofdrol van deze Amerikaanse actiefilm over straaljagerpiloten in opleiding zien we Tom Cruise. Een goede 35 jaar later besluit Joseph Kosinski een vervolg te maken met diezelfde topacteur in de hoofdrol.

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de top piloten van de marine, is Pete Maverick Mitchell (Tom Cruise) waar hij thuishoort. Hij draagt de fakkel over aan een heldhaftige testpiloot en doet afstand van de promotie waar hij recht op had. Wanneer hij Top Gun-afgestudeerden traint voor een speciale missie, ontmoet Maverick Lt. Bradley Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Maverick's overleden vriend Lt. Nick Bradshaw. Met een onzekere toekomst en een bewogen verleden, moet Maverick zijn diepste angsten trotseren. Deze vloeien voort uit een missie die de ultieme opoffering vereist van degenen die worden uitgekozen om ermee te vliegen.

Zag jij de oorspronkelijke film en wil je graag weten hoe het Maverick na al die jaren vergaat? Of ben je gewoon fan van een goede actiefilm? Zet je dat op het puntje van je stoel in onze bioscoop en laat je verrassen. 

Top Gun: Maverick
Regie
Joseph Kosinski
Cast
Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly
Speelduur
131 min
Releasedatum
wo 25 mei 22
Jaar
2022
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld

De originele ‘Top Gun’-film mocht dan een eindeloos lange militaire propagandaclip zijn, ongelooflijk maar waar: haar opvolger ‘Top Gun: Maverick’ is hypersonisch topentertainment.

★★★★ Humo