Cultuurcentrum De Schakel

Close

Film op maandag
ma 16 jan 23 - wo 22 feb 23
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik
€ 7,00 – € 9,00
ma 16 jan 23
-
wo 22 feb 23

Na Girl ontroert Lukas Dhondt opnieuw met een sensitieve en empathische kijk op vriendschap tussen twee jongens van dertien. 

In 2019 kwamen meer dan 1200 mensen bij ons over de vloer om Girl te zien. We brengen dan ook graag zijn waardevolle opvolger naar de Waregemse cinema.

Tijdens wat een eeuwige zomer lijkt, genieten twee dertienjarige jongens van hun vrije tijd en van elkaar. Ze trekken ten strijde tegen verzonnen vijanden, rennen doorheen het idyllische kleurenbad van de bloemenvelden, blijven slapen bij elkaar, soms zelfs in elkaar verstrengeld. Leo en Remi zijn onafscheidelijk sinds altijd. Hun vriendschap is vreugdevol, tactiel, onschuldig en vooral onbreekbaar. Is er meer? De blikken die Leo richting Remi werpt wanneer hij hobo speelt, suggereren dat althans. Maar elke idylle kent een einde. Op school krijgen de twee de vraag: "Zijn jullie samen? Zijn jullie een koppel?" Het queer-stigma dreigt en Leo distantieert zich van Remi om te dwepen met een machosport als ijshockey en de meer viriele jongens en hun gesprekken over hun favoriete voetballers. Tot een ondenkbare gebeurtenis de twee volledig uit elkaar drijft.

De Gentse regisseur weet niet alleen het publiek te ontroeren, maar ook de vele internationale filmjury’s. Close werd maar liefst 19 keer genomineerd, waarvan ze 13 prijzen konden binnen halen.

 

Close
Regie
Lukas Dhondt
Cast
Eden Dambrine, Gustav De Waele, Emilie Dequenne, Kevin Janssens, Léa Drucker, e.a.
Speelduur
105 min
Releasedatum
wo 2 nov 22
Jaar
2022
Land
België
Taal
Nederlands, Frans
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

In Hollywood zeggen ze vaak dat je maar zo goed bent als je laatste film. Als dat waar is, is Cannes-chouchou Lukas Dhont er nog beter op geworden.

★★★★ Cutting Edge

Cannes Film Festival – Grand Prix

Chicago International Film Festival – winnaar