Cultuurcentrum De Schakel

The Voice of Love

wo 7 dec 22 20:00
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Grof taalgebruik
wo 7 dec 22
20:00

Iedereen kan zowat de volledige tekst van My Heart Will Go On meezingen, maar hoe bouwde Céline Dion aan deze roemrijke carrière? 

Valérie Lemercier (actrice & regisseur) maakte een ode aan het leven en de liefde van de Canadese superster Céline Dion. De film laat met humor en warmte zien hoe het meisje uit Quebec, via het Eurovisie Songfestival, Titanic, Las Vegas en die ene grote liefde, uitgroeit tot de één van de grootste sterren ter wereld.

Quebec, eind jaren '60. Sylvette en Anglomard verwelkomen hun 14de kindje: Aline. Binnen hun familie is muziek alomtegenwoordig. Wanneer Aline opgroeit, ontdekken ze haar gave: een gouden stem. Na het horen van deze stem kan muziekproducent Guy-Claude maar aan één ding meer denken... van Aline de grootste zangeres ter wereld maken. Gedragen door haar familie en met zijn ervaring, en nadien met zijn liefde, schrijven ze samen het verhaal met een zeer bijzondere lotsbestemming.

Lemercier brengt de zangeres op indrukwekkende wijze tot leven. Dompel je twee uur onder in de legendarische muziek en een inspirerend bestaan.

 

The Voice of Love
Regie
Valérie Lemercier
Cast
Valérie Lemercier, Sylvain Marcel, Danielle Fichaud
Speelduur
123 min
Releasedatum
wo 10 nov 21
Jaar
2020
Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Grof taalgebruik

Hilarisch en hartverwarmend

★★★★ De Standaard


César – Beste Actrice