Cultuurcentrum De Schakel

Ritueel

Film op maandag
ma 19 dec 22 20:00
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Geweld
ma 19 dec 22
20:00

Een Vlaamse thriller die vakkundig roert in Brussels kanaalwater en koloniale potjes. ★★★ - De Standaard

Na de regie van de succesvolle internationale series als Riviera en The Serpent, keert regisseur Hans Herbots terug naar eigen land voor een verfilming van een bestseller van de Britse misdaadschrijfster Mo Hayder.

Kiki is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft vanuit haar achtergrond een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen…

Ritueel kent een verrassend grote historische diepgang. Duik mee in ons koloniaal verleden met deze spannende politiethriller.

Ritueel
Regie
Hans Herbots
Cast
Geert Van Rampelbergh, Marie Vinck, Eriq Ebounay
Speelduur
120 min
Releasedatum
wo 7 sep 22
Jaar
2022
Land
België
Taal
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Geweld

Hans Herbots toont dat entertainment niet leeghoofdig hoeft te zijn. Dat we voor groots opgezette misdaadthrillers niet per se over de oceaan hoeven te kijken is al sinds De zaak Alzheimer (2003) duidelijk.

★★★ De Morgen