Cultuurcentrum De Schakel

West Side Story

wo 21 dec 22 20:00
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Discriminatie
wo 21 dec 22
20:00

West Side Story staat gelijk aan een hartverwarmende, charmante onderdompeling in een der beste filmtradities. 

Het blijft altijd een risico om een gouden klassieker in een nieuw jasje te steken. Steven Spielberg doet dat met bravoure. Zijn versie is een prachtig eerbetoon aan de eerdere verfilming en de originele theater-/musicalversie. 

Twee rivaliserende straatbendes, de Amerikaanse Jets en de Puerto Ricaanse Sharks, vechten in de Upper West Side van New York om hun territorium. Wanneer de leider van de Jets, Tony, verliefd wordt op het zusje van de leider van de Sharks, Maria, lijkt hun liefde een onhaalbare kaart. Ze horen immers vijanden te zijn van elkaar. Ondanks hun afkomst en respect voor hun eigen bende, kunnen ze hun liefde niet uit de weg gaan, met alle gevolgen van dien.

De versie uit 1961 kreeg felle kritiek omdat heel wat latino-personages door een volledige witte cast werden gespeeld. Spielberg corrigeert deze kritiek in zijn versie met een ijzersterke cast. Met de legendarische, 90-jarige Rita Moreno (Anita in de eerste film, bekroond met een Oscar), geeft hij een subtiele knipoog naar het origineel. 

West Side Story
Regie
Steven Spielberg
Cast
Ansel Elgort, Rachel Zeigler, Ariana DeBose, David Alvarez, Rita Moreno
Speelduur
156 min
Releasedatum
wo 8 dec 21
Jaar
2021
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Discriminatie

Spielbergs West Side Story balanceert prachtig tussen het oude en het nieuwe.

★★★★ De Volkskrant