Cultuurcentrum De Schakel

De familie Claus 1

wo 28 dec 22 16:30
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
wo 28 dec 22
16:30

Met fierheid kunnen we vertellen dat we de Vlaamse topkerstfilms van Waregemnaar Ruben Vandenborre naar onze cinema brengen. Dit wil je toch niet missen?

Al jaren heeft nagenoeg elke Vlaamse huiskamer de gewoonte om met kerst een filmklassieker op  het scherm te laten verschijnen. Tot voor kort waren daar helaas geen Vlaamse films bij. Met De Familie Claus komt daar verandering in.

Jules Claus is een jongen die niet van de sfeer van Kerstmis houdt nadat zijn vader vorig jaar overleed. Zijn moeder moet werken tijdens de kerstdagen, en dus moet hij die vakantie doorbrengen in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Tot het hem duidelijk wordt dat zijn opa Noël niet alleen de eigenaar is van een speelgoedwinkel maar ook de echte Kerstman. En hij in de winkel een magische sneeuwbol vindt waarmee hij op meerdere plekken in de wereld terecht kan komen. Het verandert heel zijn kijk op de wereld, en meer en meer wordt ook hij betoverd door de kerstsfeer die hij zelfs leert appreciëren. Wat ook nodig is want anders kan hij opa Noël, de Kerstman, niet helpen en ook de familietraditie niet verder zetten.

Geniet in onze cinema van deze warme familiefilm. Wist je trouwens dat de scènes in de chalet van de kerstman gefilmd werden in een speciaal daarvoor gebouwde studio in Waregem? Deze vertoning is dus eigenlijk een thuismatch. 

 

De familie Claus 1
Regie
Matthias Temmermans
Cast
Jan Decleir, Mo Bakker, Stefaan Degand
Speelduur
96 min
Jaar
2020
Land
België
Taal
Nederlands
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Nu hij zijn mijter heeft doorgegeven, kruipt de Jan Decleir in De familie Claus in de huid van die andere kindervriend. Hij mag dan wel geen muts dragen en nooit Ho-ho-ho roepen, je gelooft hem meteen als Kerstman.

★★★ Het Nieuwsblad


Film Festival Oostende 2021 – Ensor Beste Jeugdfilm