Cultuurcentrum De Schakel

Minions: Hoe Gru een superschurk werd

za 4 feb 23 17:00
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Angst
za 4 feb 23
17:00

De minions hebben al veel harten veroverd. De gele wezentjes brengen zowat iedereen aan het lachen met hun gekke fratsen, maar hoe hebben ze hun leider Gru groot gebracht?

Twaalf jaar geleden zagen we de gele wezentjes voor de eerste keer op het scherm met Verschrikkelijke Ikke. Misschien zeggen It’s so fluffy, I’m gonna die?, the box of shame of professor Nefario je wel nog iets? Intussen zagen we de Minions overal: boekentassen, kledij, schoenen … Hoe is Gru, de leider van deze schattige mannetjes, eigenlijk zo’n slechterik kunnen worden? Dat en nog veel meer ontdek je in deze film. 

In het hart van de jaren '70, te midden van een vlaag van gevederd haar en uitlopende spijkerbroeken, groeit Gru op in de buitenwijken. Gru is een fanboy van een bende superschurken die bekend staat als de Vicious 6 en komt uit op een plan om kwaadaardig genoeg te worden om zich bij hen aan te sluiten. Gelukkig krijgt hij back-up van zijn trouwe volgelingen, de Minions. Samen met Kevin, Stuart, Bob en Otto - een nieuwe Minion met een beugel en een wanhopige behoefte voor aandacht - ontwikkelen ze hun vaardigheden en experimenteren ze met hun nieuwe wapens en om hun eerste missie uit te voeren.  

Minions: Hoe Gru een superschurk werd
Regie
Kyle Balda
Cast
Koen Van Impe, Gene Bervoets, Ingeborg Sergeant
Speelduur
87 min
Releasedatum
wo 6 jul 22
Jaar
2022
Land
Verenigde Staten
Taal
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Angst

Kleurrijk, druk en hilarisch. De jonge doelgroep smult ervan; de ouders die meekijken zullen de hilarische namen van de schurken en de knipogen naar de seventies in beeld en geluid waarderen.

Cinemagazine