Cultuurcentrum De Schakel

Death on the Nile

za 28 jan 23 17:00
za 28 jan 23
17:00
  • za 28 jan 23
    17:00Geweest

Branagh, die ook in de regiestoel zat, maakte van Agatha Christie's klassieker uit 1937 een gewaagde mysterythriller over obsessieve liefde en jaloezie. - Eye Film

Onze Belgische held en detective Hercule Poirot ruilt de Orient Express in voor een luxueuze cruise op de Nijl. Een bonte mix van mondaine gasten maakt zijn opwachting op het schip. Wanneer een jonge bruid, een rijke erfgename, aan boord vermoord wordt, moet Poirot zijn vakantie staken en er zijn symbolisch vergrootglas bijhalen. De schoonheid was niet door iedereen geliefd en de lijst met verdachten stapelt zich op. Kan meneer Poirot ook dit keer de schuldige aanwijzen? Een smakelijke whodunit!

Kenneth Branagh neemt opnieuw plaats op de regisseursstoelen staat zelf voor de camera als Hercule Poirot. Naast hem spot je ook nog enkele andere bekende namen uit het comedycircuit, zoals Dawn French, Jennifer Saunders en Russell Brand.

 

Death on the Nile
Regie
Kenneth Branagh
Cast
Kenneth Branagh, Emma Mackey, Tom Bateman
Speelduur
127 min
Releasedatum
wo 9 feb 22
Jaar
2021
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst

Er wordt een verstandige keuze gemaakt om te focussen op detective Poirot. We zien terugblikken naar zijn jongere jaren en de film probeert de sympathieke kant van de man te belichten.

★★★ De Filmrecensent