Cultuurcentrum De Schakel

Icarus

Vanaf 8 jaar
wo 5 apr 23 16:30
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
wo 5 apr 23
16:30

Twee van de meest meeslepende Griekse mythes werden omgetoverd tot een wervelend avontuur over de bijzondere vriendschap tussen de Minotaurus en Icarus. 

Je herinnert je misschien nog Icarus, zoon van de beroemde uitvinder Daedalus en gekend van het verhaal waarin hij te dicht bij de zon vloog. Z’n leven staat helemaal op z’n kop wanneer hij op een dag een mysterieuze jongen met een stierenkop ontdekt, die verborgen leeft in het koninklijke paleis. Er ontstaat een geheime vriendschap die de twee jongens verbindt. 

Tot  de koning besluit Minos het monster op te sluiten in het labyrint, ontworpen en gebouwd door Daedalus. Icarus verliest zijn enige vriend en op slag ook het vertrouwen in z’n vader. Wanneer prins Theseus op Kreta aankomt om de Minotaurus te doden, is Icarus tot alles bereid om zijn vriend te redden. 

Je herkent in deze prachtige animatiefilm de stemmen van o.a. Lander Severins als Icarus, Daphne Wellens als Ariane en Ella Leyers als Pasiphae. 

 

Kom een halfuurtje op voorhand en ga op zoek naar paaseitjes in onze foyer. In de eitjes vind je de start van een boeiende activiteit die blijft plakken!

 

Icarus
Regie
Carlo Vogele
Cast
Lander Severins, Ella Leyers, Daphne Wellens, Michiel De Meyer, Peter Pype, Ron Cornet, Marc Peeters en Leon Josse Rooms
Speelduur
76 min
Releasedatum
wo 14 dec 22
Jaar
2022
Land
België, Frankrijk, Luxemburg
Taal
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 6 jaar