Cultuurcentrum De Schakel

Zeevonk

Vanaf 6 jaar
wo 12 apr 23 - za 15 apr 23
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
€ 7,00 – € 9,00
wo 12 apr 23
-
za 15 apr 23

Zeevonk is het speelfilmdebuut van Domien Huyghe, die meteen een persoonlijk en aangrijpende familiefilm in de markt zet. 

Zeevonk gaat over het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is van een mysterieus zeewezen. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het beest en de onschuld van haar vader te bewijzen.  

Voor zijn eerste speelfilm werkte Domien Huyghe samen met zijn zus en scenarist Wendy Huyghe. Het verhaal is gebaseerd op het overlijden van hun eigen vader twintig jaar geleden. De film werd geselecteerd voor het internationaal filmfestival van Berlijn. “Zeevonk is een erg persoonlijk verhaal voor mij en Wendy en we zijn dan ook erg opgetogen dat we dit met een wereldpremière in Berlijn kunnen bekronen”, reageert Domien in een persbericht van het VAF. “Verhalen over verdriet en afscheid zijn nodig, hoe jong je ook bent.”

 

Wie zo'n halfuur vroeger afzakt naar de cinema wordt beloond met een heerlijke workshop. Plak je koekje vol met lekkers en vergeet achteraf duimen en vingers niet af te likken.

 

Zeevonk
Regie
Domien Huyghe
Cast
Saar Rogiers, Sverre Rous, Hilde De Baerdemaeker, Sebastien Dewaele
Releasedatum
wo 29 mrt 23
Jaar
2023
Land
België
Taal
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Een sterke Europese film in elk opzicht

Moviepulp