Cultuurcentrum De Schakel

Ernest & Célestine: op avontuur in Brabbelland

Vanaf 3 jaar
wo 12 apr 23 10:00
wo 12 apr 23
10:00

Ernest & Célestine werden bedacht door de Belgische tekenaar Gabrielle Vincent. In 2012 sleepten ze met hun eerste film een Oscarnominatie in de wacht. We moesten er even op wachten, maar er is een hartverwarmend vervolg. 

Ernest en Célestine vormen een best opmerkelijk duo. Hij is een vioolspelende beer, angstvallig van aard, met een gezonde, grote apetijt. De nieuwsgierige Célestine, een guitige muis, is altijd uit op avontuur en neemt beslist geen blad voor de mond. Het zijn enkele karaktertrekken die haar helpen als ze met Ernest in zijn vaderland Brabbelland terecht komen. Zij is uiteindelijk de enige die het land zo noemt, officieel heet het Brabbellonië. Muziek is er zo goed als verboden, er mag slechts één noot, een do, gespeeld worden. Wie zich waagt aan een extra selectie uit de toonladder is eraan voor de moeite en verdwijnt cito presto achter de tralies. 

Célestine heeft haar berenvriend ernaartoe gestuurd omdat daar de enige persoon woont die z’n viool, een Stradiberius, kan repareren. Uiteindelijk blijkt dat Ernest een goede reden had om zijn vaderland te vermijden: het is zijn vader die er staatshoofd is en de jacht op de muzikale medebeer geopend heeft. Kan hij het tij doen keren? 

 

Wie zo'n halfuur vroeger afzakt naar de cinema wordt beloond met een heerlijke workshop. Plak je koekje vol met lekkers en vergeet achteraf duimen en vingers niet af te likken.

 

Ernest & Célestine: op avontuur in Brabbelland
Regie
Jean-Christophe Roger & Julien Chheng
Speelduur
80 min
Releasedatum
wo 21 dec 22
Jaar
2022
Land
Frankrijk, Luxemburg
Taal
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden